CHP'li Yıldız: Milli Eğitim Bakanı İstifa Etmeli - Son Dakika
Güncel

CHP'li Yıldız: Milli Eğitim Bakanı İstifa Etmeli

CHP\'li Yıldız: Milli Eğitim Bakanı İstifa Etmeli

Chp Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, TEOG sınavı sonrası öğrencilerin aldıkları puanlara göre tercih yaptıklarını fakat Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzdelik dilimleri yeniden hesaplamaya başladığını belirterek, Bakan Avcı'nın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

01.08.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, TEOG sınavı sonrası öğrencilerin aldıkları puanlara göre tercih yaptıklarını fakat Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzdelik dilimleri yeniden hesaplamaya başladığını belirterek, Bakan Avcı'nın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya, Gaziantep'te partililerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bütün illeri gezerek gençlik kolları teşkilatlarına motive ziyaretlerinde bulunduğunu söyleyen İrfan İnanç Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı istifaya davet etti. Yönetmeliğe yeni giren TEOG sınavı sonrasında 6 bin öğrencinin kopya çektiği bilgisinin ortaya çıkmasıyla birlikte bu öğrencilerin sınavlarının iptal edilmek istendiğini kaydetti.

Yıldız, kopya çektiği iddia edilen öğrencilerin ve velilerinin mahkemeye başvurarak iptal kararını durdurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Mahkemenin iptal kararının ardından bu öğrencilerin puanları yeniden hesaplandı. Şu anda da sınava giren neredeyse bütün öğrenciler tercih yaparken, yeniden yüzdelik dilimi hesabı yapılıyor. Bu öğrencilerin yeniden hesap yapıldığından bilgisi yok. Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 sistemiyle 200 bin öğrencinin okula devam edememesini sağladı. O kadar saçma, o kadar karmaşık bir düzen getirdiler ki veliler öğrencilerini nereye kayıt ettireceklerini bilemediler. Şu an Türkiye'yi yeni bir skandal, yeni bir facia beklemektedir. Orta öğretimde okuyan öğrenciler bugün itibarıyla tercihlerini yapacaklar ve yüzdelik dilimlerinin değiştiğini onlar bile bilmiyorlar. Biz CHP Gençlik Kolları Başkanı olarak bu ani değişimleri, ani kararları takip etmekte zorluk çekiyoruz. Göreceksiniz bu kardeşlerimizden birçoğu yine mağdur olacak."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yöntemlerinin Türkiye'yi uçuruma sürüklediğini dile getiren İrfan İnanç Yıldız, "Bu iktidarın en açık karnı Milli Eğitim Bakanlığı'dır ve Nabi Avcı'nın bu konuya derhal açıklık getirmesi lazım. Açıklık getiremiyorsa Antep'ten Nabi Avcı'ya sesleniyorum istifa etmesi lazım. İstifa etmezse bizim öngörümüz şu; TEOG'daki yüzdelik dilim hesaplama sistemindeki hatalar nedeniyle birçok orta öğretimdeki öğrenci diğer eğitimine devam edemeyecek ve okul dışı kalacaktır. Türkiye'yi bir felaket beklemektedir" diye konuştu.

Yıldız, basın toplantısının ardından gençlik kolları üyeleri ile birlikte Gaziantep sokaklarına inerek Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim çalışmalarına destek olacaklarını dile getirdi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Yıldız: Milli Eğitim Bakanı İstifa Etmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement