CHP Lideri Kılıçdaroğlu 'Bülent Ecevit Siyaset Okulu'nu Açtı - Son Dakika
Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 'Bülent Ecevit Siyaset Okulu'nu Açtı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu \'Bülent Ecevit Siyaset Okulu\'nu Açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Toplumu temiz kılmak Türkiye’yi temiz kılmak, siyaseti temiz kılmak Ecevit’in önderliğinde bizim yolumuz olacaktır” dedi.

26.01.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Toplumu temiz kılmak Türkiye'yi temiz kılmak, siyaseti temiz kılmak Ecevit'in önderliğinde bizim yolumuz olacaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bülent Ecevit Siyaset Okulu"nun açılışını Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit ile birlikte yaptı. Açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, bütün yoksul kitlelerin Bülent Ecevit'e sahip çıktığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bülent Ecevit ne ezen ne ezilen, insanca hakça düzen diyen ilk liderdi. Askeri darbelere karşı ilk net tavrı ortaya koyan bir liderdi. Darbelere boyun eğmedi, onuruyla hapse girdi onuruyla hapisten çıktı. Çünkü o halkın lideriydi, halkçı Ecevit'ti o halkın gönlünde yer eden siyasal bir liderdi. Ecevit'in bir başka özelliği Ecevit sosyal demokrasiyi geniş kitlelere en güzel anlatan liderdi. Sosyal demokrasinin ne olduğunu neden sosyal demokrasinin bu ülkeye gerektiğini anlatan bir liderdi. O hepimizin gönlünde yer etti. Parti okulumuza onun isminin verilmesinin ayrı bir önemi daha var. Ecevit sadece bir siyasetçi değildi, aynı zaman da önemli bir düşünürdü, önemli bir şairdi, önemli bir tarihçiydi. Ecevit'in ismini parti okulumuza vererek görevimizi de yerine getirmiş olduğumuzu düşünüyorum. Biz Ecevit'i seviyoruz onun çizdiği yolda ilerleyeceğiz."

Bülent Ecevit'in yıllar önce söylediklerini 21'inci yüzyılda da hala söylendiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bu ülke de herkes barış içinde yaşamalı, huzur içinde yaşamalı her evde insanlar mutlu olmalı Türkiye mutlu olmalı ki Türkiye dışarıda güçlü olmalı, onun için söylüyoruz ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen istiyoruz. Temiz siyasetin ne olduğunu Bülent Ecevit öğretti bu ülkeye, mütevazı yaşamın ne olduğunu Ecevit öğretti. Kendi malını kullanmanın ne kadar önemli olduğunu öğretti. Biz o değerlerden biraz koptuk ama Bülent Ecevit'in izinden giderek o değerleri yeniden yakalayacağız. Toplumu temiz kılmak Türkiye'yi temiz kılmak, siyaseti temiz kılmak Ecevit'in önderliğinde bizim yolumuz olacaktır. Herkesin buna inanmasını istiyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Lideri Kılıçdaroğlu 'Bülent Ecevit Siyaset Okulu'nu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement