CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Temelini Attığı Teoman Öztürk Öğrenci Evi'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Temelini Attığı Teoman Öztürk Öğrenci Evi'nin Açılışını Yaptı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Temelini Attığı Teoman Öztürk Öğrenci Evi\'nin Açılışını Yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yenimahalle Belediyesi ve Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği işbirliği yapımı tamamlanan Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi'ni hizmete açtı.

05.01.2014 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yenimahalle Belediyesi ve Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği işbirliği yapımı tamamlanan Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi'ni hizmete açtı.

Yenimahalle Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yenimahalle Belediyesi ve Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) işbirliği ile yaptırılan öğrenci evi barınma sorunu olan üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği belirtildi.

-KIZLI-ERKEKLİ 350 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ-

yapılan açıklamada, yaklaşık 14 bin metre kare alan üzerine kurulan ve 350 öğrencinin konaklama imkanı bulacağı sosyal tesise ilişkin, "Yatak odalarından okuma salonlarına, 500 kişilik konferans salonundan spor salonuna kadar her türlü ayrıntı düşünüldü. Öğrencilerin konforunun ön planda olduğu öğrenci evinde engelli öğrenciler de unutulmadı ve 2 adet çift kişilik banyolu engelli yatak odasına da yer verildi. TMMOB'un Kurucu Başkanı Teoman Öztürk'ün ölüm yıldönümü olan 11 Temmuz 2012'de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde temeli atılan öğrenci yurdu kızlı, erkekli 350 öğrenciye sıcak yuva olacak" bilgileri verildi.

Açılışa, CHP Ankara Milletvekilleri Gülsün Bilgehan, İzzet Çetin, Sinan Aygün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, İl Başkanı Zeki Alçın ve yönetimi, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan ve yönetimi, Yenimahalle Belediye Başkanvekili Müslüm Ertekin ve Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Gürol Karahisarlıoğlu, Başar Bal'ın da katıldığı bildirildi.

Açılışta konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediyenin eğitime önem verdiğini anlatarak, "Genel Başkanımızın talimatlarıyla gençlerimize ayrı bir önem verdik. Bu güzel arsanın alt yapısını tamamlayarak TMMOB'a teslim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu tesis cumhuriyet çocuklarına hayırlı olsun. Biz kalıcı eserler ortaya koymaya çalıştık. Türkiye'deki en dinamik okulları Yenimahalle'de olmuştur, olacaktır" ifadelerini kullandı. Tesisin çevresinde yer alan Mehmet Akif Ersoy ve Macunköy Kentsel Dönüşüm Projeleri, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Ankara Evi projeleri hakkında da bilgi veren Yaşar, "Genel Başkanımızı daha çok yoracağız. Şubat ayı sonuna kadar onlarca tesisi hizmete açacağız" dedi.

-"ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ YÖNETECEKLER"-

Açılışta konuşma yapan, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da gençlere verdikleri önemi vurgulayarak, "Gençlik geleceğimizdir sözü bu dönemde çok önemlidir. Bu öğrenci evi, yaşananlara ve yaşatılanlara inat projedir. Öğrencilerimiz kızlı erkekli kalarak kendi kendilerini yöneteceklerdir. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a, çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu ve Yaşar, tesisin yanına yapılacak olan spor kompleksinin de temelini attılar.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Temelini Attığı Teoman Öztürk Öğrenci Evi'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement