CHP'liler, İzmir'de Esnaftan Oy İstedi - Son Dakika
Güncel

CHP'liler, İzmir'de Esnaftan Oy İstedi

CHP\'liler, İzmir\'de Esnaftan Oy İstedi

Chp'nin İzmir milletvekili adayları, İzmir Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği'nde (İESOB) seçim vaatlerini anlattı.

23.10.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'nin İzmir milletvekili adayları, İzmir Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği'nde (İESOB) seçim vaatlerini anlattı. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için oy isteyerek, "Kılıçdaroğlu'nu bir deneyeceğiz. Başbakan yapacağız. Dört lider arasında kıyaslayın. Lider yönetici, aklıselim insan olarak Türkiye'nin geleceği için tek lider" dedi.

İESOB Lokali'nde gerçekleşen toplantıya 129 esnaf odası başkanından 66'sı katıldı. CHP İzmir milletvekilleri ve vekil adayları Ali Yiğit, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Zeynep Altıok, Mustafa Balbay, adaylardan Muhsin Kurt, Ülkümen Rodoplu, Ali Kemal Elitaş, Ali Engin, Sibel Parmaksız'ın hazır bulunduğu toplantıda CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Susam da yer aldı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için oy isteyerek, "Kılıçdaroğlu'nu bir deneyeceğiz. Başbakan yapacağız. Dört lider arasında kıyaslayın. Lider yönetici, aklıselim insan olarak Türkiye'nin geleceği için tek lider. Sizlerden isteğim CHP'yi ve genel başkanımızı iyi takip edelim. CHP iktidarı ile Türkiye'nin kurtulacağını inanıyorum. Ben sizlerin de gözünde bunu görüyorum" dedi.

'KOALİSYON KURAMAMAMIZIN NEDENİ UZUN ADAM'

Kolalisyon kurulamamasının nedenine de değinen Tacettin Bayır, şöyle konuştu:

"Esnafa uzun süreli kendi işyerlerine sahip olmaları için kira öder gibi kredi olanağı sağlayacağız. AVM ve hipermarketlerde esnafa zarar verecek yolları yasal sınırlamalarla kapatmayı düşünüyoruz. Kent dışına çıkacağız, belli metrekare zorunluluğu getireceğiz. Belediyelerin esnafla rekabetine engel olacağız. İzmir'de esnaf sahipsiz değildir. TBMM'de sizin sesiniz, gözünüz kulağınız olacağız. Herhangi bir belediyenin sizin üzerinizdeki haksız baskısına izin vermeyeceğiz. Sosyal güvenlik destek primi almayacağız. Şu anda bunu öremeyen esnaf hastanede bakılmıyor. Esnaf bakanlığı kurmak istiyoruz. Koalisyon kuramamamızın nedeni uzun adam. Uzun adam istediği için bugün karşınızdayız. Anketlerde görünüyor ki dün açıklanan KONDA'nın anketine göre CHP yüzde 30'ları aşmış, AKP yüzde 35'lere düşmüş görünüyor. Bu tabloya göre bu seçimin tek karlı partisi CHP olacak, ancak 276 rakamını hiçbir parti bulamıyor. Bizi yine bir koalisyon bekliyor. Avrupa'da 27 ülke koalisyonla idare ediliyor. Bu ülkeyi koalisyonlarla yönetmeye kendimizi hazırlamalıyız. İnşallah 1 Kasım'da sizlerin de desteği ile tek başına iktidar istiyoruz. Sizlerden bir kez destek istiyoruz. Dört yıl bize şans verin."

'HİÇ MÜTEVAZI OLMAYACAĞIM'

CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Susam da "Sosyal güvenlik destek primi, yüzde 40'a çıkarılmıştı. Anayasa Mahkemesi yüzde 15'e indirdi, mücadele ettik yüzde 10'a indi. İktidar şimdi diyor ki 'Sıfıra indireceğim.' Hipermarket Yasası'nı parlamentodan çıkarttım. Bu konuda hiç mütevazı olmayacağım. İçeriğine katılmıyorum, eleştirilerimi söyledim ama yeni bir iktidar ile inanıyorum ki bu yasa esnaf ve sanatkarın lehine değiştirilecektir. AVM'ler esnafı tutsak ediyor" dedi.

'CHP'YE OY VER GERİSİNİ KOYVER'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in CHP'nin ekonomi vaatleri için "Kaynağını açıklasınlar oyumu CHP'ye veririm" sözünü hatırlatarak, "Maliye Bakanı'na 'Bundan sonra sen CHP'ye oy ver gerisini koyver' dedim. Petkim'i özelleştirirken 'Bir Pektim daha yapacağız demişlerdi yaptılar mı? Babam kamyon şoförü. Anadolu'yu sevmeyi babamdan öğrendim. İçimde yüreğimde bu ülkeye hizmet duygusu var. Bu kez CHP'ye bir şans tanımanızı diliyoruz. Etrafınızdakileri de etkileyin. Her birinizi etki alanınız itibariyle bin kişi görüyorum" dedi.

Esnaf temsilcileri, belediyelerin aldığı katı atık vergisinin en düşük bedelle alınmasını istedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'liler, İzmir'de Esnaftan Oy İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement