CHP'lilerden Ak Partili Vekil Babuşcu'ya Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP'lilerden Ak Partili Vekil Babuşcu'ya Tepki

CHP\'lilerden Ak Partili Vekil Babuşcu\'ya Tepki

Chp Balıkesir İl Teşkilatı'nın genel seçim hazırlıklarının ele alındığı bölge toplantısında, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'ya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" yazdığı için tepki yağdı.

16.01.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Balıkesir İl Teşkilatı'nın genel seçim hazırlıklarının ele alındığı bölge toplantısında, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'ya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" yazdığı için tepki yağdı. CHP'li kadınlar, Babuşcu'dan utanç duyduklarını belirtip, "Cumhuriyet sayesinde milletvekili olan bu kadını biz Cumhuriyet kadınları şiddetle kınıyoruz" yazılı kağıtlarla istifaya çağırdı.

CHP Balıkesir örgütü bugün Emek Sineması'nda gerçekleştirdiği toplantıyla Haziran ayında gerçekleştirilecek seçimler için start verdi. CHP Parti Meclisi Üyesi Manisa Milletvekili Özgür Özel'in başkanlığında yapılan toplantı öncesi, Twitter hesabından "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" mesajıyla tepki çeken AK Parti Balıkesir milletvekili Babuşcu protesto edildi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özkan, AK Partili Babuşcu'nun Meclis'te bir tek kanun teklifi, soru önergesi ya da araştırma önergesi bile olmadığını, genel kurulda sadece 2 konuşma yaptığını vurguladı. Özkan "Cumhuriyetimizin reklam olmadığını, ancak Tülay Babuşcu'nun gerçekten reklama ihtiyacı olduğunu bu açıklaması ile açıkça görüyoruz. İnfial yaratan bu açıklaması nedeniyle kendisini şiddetle kınıyoruz ve Balıkesirli kadınlar olarak utanç duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz" dedi.

Başkan Özkan konuşurken, CHP Kadın Kolları üyeleri "Cumhuriyet sayesinde milletvekili olan bu kadını biz cumhuriyeti şiddetle kınıyoruz" yazılı kağıtlar açıp, Babuşcu'yu istifaya çağırdı. CHP'li kadınlar, dakikalarca "Tülay Babuşcu istifa, Tülay Babuşcu istifa" diye bağırdı.

"BOŞALT O MAKAMI "

CHP Parti Meclisi üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, Tülay Babuşcu'nun da kendisi gibi bir eczacı olduğunu belirtip, "Bir yemin ettiniz. Türkiye Cumhuriyeti'ne namusunuz ve şerefiniz üzerine sadakat yemini ettiniz. Şimdi o yeminin daha süresi dolmadan çıktınız Cumhuriyete 'reklam arası' diyorsunuz. Sadakatle yemin ettiğimiz o Cumhuriyet bittiyse AKP'den değil ama, 'orası size yakışır' Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden derhal istifa etmelisiniz. Boşaltın o makamı" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak sürdü. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'lilerden Ak Partili Vekil Babuşcu'ya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement