CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "CHP, asgari ücretin vergilerden arındırılmış net bin 500 TL olacağını, her yıl enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacağını da duyurmuştu.

27.01.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "CHP, asgari ücretin vergilerden arındırılmış net bin 500 TL olacağını, her yıl enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacağını da duyurmuştu. Bu durum gerçekleşmiş olsa ne bugünkü işçi kıyımları yaşanmış ne de işverene yük getirilmiş olacaktı" dedi.

Biçer, TBMM'de, Manisa Turgutlu'da piliç üretimi yapan firmada işten çıkarılan bir grup işçi ile basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de açlık sınırının bin 400, yoksulluk sınırının 4 bin 300, asgari ücrete gelen artışın ise 177 lira olarak gerçekleştiğini belirten Biçer, iktidarın asgari ücrete yaptığı göstermelik zammın, bazı iş kollarında hak gasbı ve işten çıkarmalara dönüştüğünü savundu.

Söz konusu firmanın da asgari ücrette artışı bahane ederek işçilerin 4 ikramiye hakkını ortadan kaldırdığını, çalışanlara baskı yoluyla bireysel sözleşmeler imzalatmaya çalıştığını ileri süren Biçer, firmanın ayrıca işçilerin DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikasında örgütlenmelerini de işten çıkarma tehdidiyle engellediğini söyledi.

Firmanın bugün itibariyle 110 işçiyi işten çıkardığını ifade eden Biçer, "Bu hukuksuz işten atmaları kabul etmek mümkün değil. Bu işten vazgeçilmesini, işten atmaların durdurulmasını ve atılan işçilerin geri alınmasını istiyoruz" dedi.

Biçer, AK Parti'nin yanlış ve eksik ücret politikalarının işçi kıyımlarına yol açtığını savunarak, "CHP, asgari ücretin vergilerden arındırılmış net bin 500 TL olacağını bildirmişti. Asgari ücretin her yıl enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacağını da duyurmuştu. Bu durum gerçekleşmiş olsa ne bugünkü işçi kıyımları yaşanmış ne de işverene yük getirilmiş olacaktı" diye konuştu.

Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Levent Gökçek de asgari ücrete yapılan zamla beraber işverenlerin işçi çıkarma ve hak gasbı yoluna gittiğini, bireysel sözleşmelerle çalışma koşullarını ağırlaştırdığını kaydetti.

Gökçek, işçilerin yaşadıkları zorluklara dikkati çekerek, sorunların çözümü için birlikte mücadele etmenin ve sendikalaşmanın önemine işaret etti.

İşten çıkarılan işçiler de söz alarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement