CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Genel Sağlık İş Sendikası temsilcilerinin, sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgili ilettiği talepler konusunda kanun teklifi hazırlayarak, Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

27.04.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Genel Sağlık İş Sendikası temsilcilerinin, sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgili ilettiği talepler konusunda kanun teklifi hazırlayarak, Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Biçer, partisinin bazı milletvekilleri ve Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Genel Sağlık İş Sendikası yöneticileri ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Son 14 yılda sağlık emekçilerinin, emeğinin karşılık bulmasının daha da zorlaştığını belirten Biçer, "Hastalara müşteri gözüyle bakılması, hekimlerin, sağlık çalışanlarının uğradığı baskı, şiddet ve insanlık dışı çalışma koşulları, sömürü düzeni, sağlık çalışanlarının sağlığının her geçen gün biraz daha bozulmasına neden oluyor." dedi.

Sağlıklı bir toplumun ancak sağlıklı bir sağlık hizmetiyle mümkün olabileceğini aktaran Biçer, bu hizmetin de ancak mutlu ve istekli sağlık emekçileriyle verilebileceğini vurguladı. Biçer, Genel Sağlık İş Sendikası temsilcilerinin, sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgili ilettiği talepler konusunda kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Genel Sağlık İş Sendikasının talepleri

Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, kanun teklifinde yer alan talepleri aktararak, riskli birimlerin tümünde ve sterilizasyon ünitelerinde görev yapan personele, nöbet ücretlerinin artırımlı ak ödenmesi gerektiğini belirtti.

Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarında olduğu gibi çok önemli görev ifa eden sağlık çalışanlarının da fiili hizmet süresi zammından yıl başına 90 gün olarak faydalanmasını isteyen Bacaksız, bu hakkın sağlık çalışanlarının tümünü kapsayarak uygulanmasını talep etti.

Bacaksız, "Sağlık hizmetini tüm sağlıkçılar gibi özveriyle yapan ancak kadrosuz ve iş güvencesiz olarak çalışan vekil ebe ve kamu dışından istihdam edilen, sözleşmeli olarak görev yapan tüm sağlıkçılara, tıpkı Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapanlara verildiği gibi kadro verilmesini, döner sermaye ek ödemelerinin tüm sağlık çalışanlarının emekliliğine yansımasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement