CHP Manisa Milletvekili Öz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Manisa Milletvekili Öz Açıklaması

"(İktidar olmaları durumunda) Mevcut asgari ücret öncelikle yüzde 100 artırılacak.

30.01.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, iktidara gelmeleri durumunda asgari ücreti yüzde 100 artıracaklarını bildirdi.

Öz, partisinin Burdur İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, iktidara gelmeleri durumunda üniversiteli gençlerden alınan yüksek öğrenim harç ve kredilerinin kaldırılacağını, Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) lağvedilerek üniversitelerde özerklik, özgür akademik-bilimsel eğitim, üniversitelerin kendi yönetimlerini seçmesi ve öğrencilerin yönetimde temsil edilmesinin sağlanacağını söyledi.

Yüksek öğrenim öğrencilerine verilen burs ve kredilerin de yüzde 100 artırılacağını anlatan Öz, "Öğrenim dönemi boyunca her iki sömestirde bir aylık burs-kredi tutarından az olmamak kaydıyla 'kültürel destek katkı ödemesi' yapılacak. Özel üniversitelerle vakıf üniversitelerinde burslu öğrenci kontenjanı, toplam öğrenci sayısının yüzde 35'i düzeyine çıkartılacaktır" dedi.

Öz, TOKİ'nin lüks konut, rezidans ve AVM yapımına son verileceğini, birinci önceliğin dar gelirli yurttaşlara faizsiz ve asgari 20 yıla yayılan taksitlerle konut sahibi yapılması olacağını ifade etti.

Öz, "Mevcut asgari ücret öncelikle yüzde 100 artırılacak. Asgari ücret, dört kişilik bir işçi ailesinin temel ihtiyaçları yanında eğitim, kültürel gereksinmeleri de gözetilerek belirlenecek, tutar net olarak gelir vergisinden muaf tutulacak" diye konuştu.

Türkiye'de önceliğin yüksek teknolojili ve katma değeri yüksek, küresel rekabete açık sanayi ürünleri üretimine ve yatırımlarına verileceğini anlatan Öz, bu doğrultudaki yerli ve yabancı sermayeli yatırımlara her türlü destek ve teşviğin sağlanacağını, kamunun da bu yatırımlarda ortak olacağını ve öncülük edeceğini belirtti.

Emeklilerle ilgili de çalışma yaptıklarını bildiren Öz, şöyle konuştu:

"Emekliler prim ödedikleri halde bekledikleri aylıkları alamamakta, dönemler itibarıyla farklılıklar ortaya çıkmakta, bu da belli mağduriyetlere yol açmaktadır. Emeklilerin ödediği primlerin karşılığı olan aylıkların alınabileceği, aynı dönemde aynı miktarda prim yatıran emeklilerin aynı aylıkları alabileceği bir intibak yasası çıkartılmalı." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Manisa Milletvekili Öz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement