CHP Menteşe CHP Seçim Ofisi Açılıdı - Son Dakika
Yerel

CHP Menteşe CHP Seçim Ofisi Açılıdı

CHP Menteşe CHP Seçim Ofisi Açılıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, yerel seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

06.03.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, yerel seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. İlçeler, beldeler, köyleri ziyaret eden Başkan Gürün seçim ofisi açılışlarına da katılıyor. Muğla merkez yeni adıyla Menteşe Seçim Ofisi açılışına katılan Başkan Gürün, CHP Menteşe Belediye Başkan adayı Bahattin Gümüş ve ekibine destek verdi. Menteşe Seçim Ofisi açılışına CHP Muğla milletvekilleri Prof.Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP İlçe Başkanı Erkan Aydın, belde belediye başkanları, meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Menteşe Seçim Ofisi açılışında konuşan Başkan Gürün, 30 Mart Yerel Seçimlerinin iki yönüyle önemli olduğunu ve bu seçimlerde herkesin sandığa gitmesi gerektiğini söyledi. Başkan Gürün; "Yeni büyükşehir yasasıyla Muğla merkezi Menteşe yaptılar, köyleri, beldeleri kapattılar. Biz büyükşehir yasasında köylerin ve beldelerin kapatılmasına itiraz ettik. Çünkü özellikle köylerin kapatılarak mahalle yapılması, köyde yaşayan vatandaşlarımıza ek yükler getirecektir. Ama sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi, CHP iktidarında köy ve beldelere sorularak tüzel kişilikleri tekrar geri verilecek. Büyükşehir yasasının olumlu tarafı, büyükşehir yetki ve koordinasyon olarak önemli bir güce sahip. Muğla'da 13 ilçe belediyesi ve bir büyükşehir belediyesi olacak. Hizmetler yetki ve sorumluluk alanları içinde ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi tarafından yerine getirilecek. Büyükşehir, bütün Muğla'da plan yapma, yaptırma, onaylama, değiştirme yetkisi, ulaşım, taşıma, su, kanalizasyon, arıtma, mezbahalar, toptancı halleri gibi birçok ana görevi yerine getirecek. Dolayısıyla bu yasayla koordinasyon, ana hizmetler büyükşehre veriliyor ve 13 ilçe birbirine bağlı, birlikte hareket edecek. Biz bu seçimlerde 13+1 i hedef alıyoruz. Ben 13+1'i gerdanlığa benzetiyorum. Muğla'ya da böyle bir gerdanlık yakışır. Seçim çalışmalarında vaktimin yettiği kadar her yere ulaşmaya çalışıyorum, gittiğim ilçelerde, beldelerde, köylerde, her yerde büyük bir değişim ve kararlılık görüyorum. İnsanlar kararını vermiş. Muğla'da 13+1 i oluşturacağız" dedi.

Menteşe Seçim Ofisi açılışında Başkan Gürün, Muğla ziyaretinde Muğla'da kanalizasyon ve arıtma yok diyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'a da cevap verdi. Başkan Gürün; "Geçenlerde Muğlamızı ziyaret eden Başbakan'ı seçim çalışmaları için yollarda olduğum için kısmen dinleyebildim. Muğla'da kanalizasyon ve arıtma yok dediler. O mevkide bulunan bir kişiye bilginin doğru verilmesi, o kişinin de bilginin doğru olduğunu teyit ederek telaffuzda bulunması gerekir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Menteşe CHP Seçim Ofisi Açılıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement