Chp, Mersin'deki Spor Tesislerini Meclise Taşıdı - Son Dakika
Politika

Chp, Mersin'deki Spor Tesislerini Meclise Taşıdı

Chp, Mersin\'deki Spor Tesislerini Meclise Taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin’de geçen yıl gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin pek çoğunun bakımsız ve kötü durumda olduğunu öne sürerek, tesislerin “kaderine terk edildiğine” ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

25.08.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin'de geçen yıl gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin pek çoğunun bakımsız ve kötü durumda olduğunu öne sürerek, tesislerin "kaderine terk edildiğine" ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

Akdeniz Oyunları kapsamında inşa edilen tesislerin durumunu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Seçer, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Önergesinde, Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin "kaderine terk edildiğine" dair iddialar bulunduğunu ifade eden Seçer, Mersin Stadyumu'nda yaşanan çim sorununa dikkat çekti. Henüz yapımının üzerinden bir yıl geçen, 60 milyon 553 bin TL sözleşme bedeliyle inşa edilen ve 25 bin 556 kişi kapasiteli Mersin Stadyumu'nun kötü zemininin hayal kırıklığı yaşattığını vurgulayan Seçer, "Son olarak Mersin İdmanyurdu'nda forma giyen Adem Güven, Adanaspor ile oynanan dostluk maçında çime takılmış ve omzu iki yerden kırılmıştır. Çim sorununun çözülmemesi durumunda Mersin İdmanyurdu'nun maçlarının oynanmasının güç olacağı ifade edilmektedir. Keza oyunlar için yapılan diğer pek çok tesisin de kötü durumda olduğu görülmektedir" dedi.

Tesislerin bu durumda olmasının sorumlularının açıklanmasını isteyen Seçer, Bakan Kılıç'a Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin bakım ve diğer hizmetlerinden kim ya da kimlerin sorumlu olduğunu sordu. Kılıç'tan, söz konusu tesislere hangi tadilat ve onarım hizmeti yapıldığını ve ne kadar para harcandığını açıklamasını isteyen Seçer, ayrıca şu soruları yöneltti:

"Önemli bir çoğunluğu yeni yapılan ve kısa zaman içinde teslim edilen bu tesislerin bakım ve onarımlarına yönelik ihtiyaç neden ortaya çıkmaktadır? Sözü edilen tesisler teknik şartnamelere uygun olarak yapılarak teslim alındı ise aradan geçen kısa sürede neden bu tesislerde bozulmalar, dökülmeler, kabarmalar, fayanslarda yerinden çıkma ya da oynamalar, boyalar ve sıvalarda çatlamalar, futbol sahası zemininde bozukluklar meydana gelmektedir? Bu konuda yapılan soruşturma ya da inceleme bulunmakta mıdır? Bulunulmuş ise sonuçları ne olmuştur? Tesislerin çalıştırılması, yeni ve farklı değişik organizasyonların yapılması gündemde midir? Mersin Arena Stadyumu'nun zemininin kötü olmasının sorumlu ya da sorumluları kimlerdir? Geçtiğimiz futbol sezonunda, zeminin bir türlü hazır olmaması nedeniyle maçlarını uzun bir süre Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda oynamak zorunda kalan Mersin ekibinin, sezonun sonlarına doğru geçtiği yeni stadyumunda önümüzdeki Süper Lig maçlarını oynamasına engel bir durum var mıdır?"

Seçer, soru önergesi ile ilgili yaptığı açıklamada da büyük vaatlerle ve "hızlandırılmış" şekilde inşa edilen tesislerin bugünkü durumu konusunda sorunlar yaşandığı iddiaları olduğunu vurgulayarak, yetkililerin zaman kaybetmeden buna çözüm bulması gerektiğini belirtti. Seçer, "Söz konusu tesisler Akdeniz'in incisi şehrimize değer katıyor, ancak tesislerin 'atıl ve bakımsız' olduğu iddiaları mutlaka araştırılmalı ve sorunları varsa giderilmelidir. Ayrıca, teslimlerinin üzerinden henüz bir yıl geçmesine karşın bu sorunların neden ortaya çıktığı da belirlenmeli, sorumluları mutlaka cezalandırılmalıdır. Zira bu tesislerin halkın parasıyla yapıldığı unutulmamalıdır. Bu tesislerin işlevsel hale getirilmesi kentimiz için büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Chp, Mersin'deki Spor Tesislerini Meclise Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı
    18:23 Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı

    Hatay'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anı kameraya yansıdı. Yakalanan göçmenlerin barınma ve nakillerini sağlayan 2 kişi tutuklandı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.

  • AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı
    18:21 AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı

    Konya'da AK Parti Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediye başkanları, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde vatandaşlardan destek istedi. Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasında, AK Parti yetkilileri saha çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü ve seçim sonuçlarının Konya'ya büyük hizmetler getireceğine inandıklarını belirtti. Belediye başkanları da Konya için canla başla çalıştıklarını ve destek istediklerini ifade etti.

  • Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu
    18:20 Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu

    Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rabia Ana Hatun Mahallesi'nin 5 dönemdir muhtarlığını yapan Cemal Korkmaz, mahallelilerin yoğun teveccühü üzerine 6'ncı kez muhtarlığa aday oldu.

  • CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın iftar programı engellendi
    18:19 CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın iftar programı engellendi

    Balıkesir'de CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın kent meydanında yapacağı iftar programının, AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından engellenmeye çalışıldığı iddia edildi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, iftar programının yapılacağı alana gelerek Yücel Yılmaz'a tepki gösterdi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Siirt'te miting düzenledi
    18:17 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Siirt'te miting düzenledi

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Yılmaz, AK Parti adayı Nevzat Karatay'a destek isteyerek, 1 Nisan'da Ramazan bayramından önce Milli İrade Bayramını kutlamayı istediklerini belirtti. Yılmaz, konuşmasında huzur, güven ve demokrasi vurgusu yaparak, sandıklara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

  • Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi
    18:16 Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi

    Bingöl'ün Solhan ilçesinde çocuklar ve aileleri, İsrail'in Filistin ve Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Gazze'ye destek yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşte çocuklar İsrail'e tepkilerini pankartlarla gösterdi. Katılımcılar, Gazze'nin Filistin'in insanlık meselesi olduğunu vurgulayarak İsrail'in binlerce insanı katletmesine tepki gösterdi.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)
    18:13 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü sandığa gidileceğini belirterek, "Bu sefer şehrimize ve ilçemize hizmet edecek, eser üretecek, 7 gün 24 saat hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz.

  • Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor
    18:13 Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yardımlarını sürdürmek için son düzenlemeleri yaptıklarını ve süreci hızlandırmak istediklerini söyledi. Kamikava, başkent Tokyo'daki basın toplantısında, Filistinli mültecilere destek konusunda UNRWA'nın uluslararası toplumda yaygın kabul gören vazgeçilmez role sahip olduğunu vurguladı.

  • AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu
    18:11 AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu

    AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'ye çeşitli programlara katılmak için geldi. Elitaş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Yeni Çarşı'da esnafla sohbet etti ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e destek istedi. Elitaş'a AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özegen ile partililer eşlik etti.

  • Bakan Abdulkadir Uraloğlu:
    18:11 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: "İstiyoruz ki en yüksek oy ile büyükşehir ve 18 ilçemizi alalım"

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Allah'ın izniyle Trabzon'da, Arsin'de 18 ilçenin büyükşehirle birlikte seçimi alacaklarını ve en yüksek oy ile almak istediklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a ayrı bir değer verdiğini ve Trabzon'a daha fazla hizmet edeceklerini söyledi.


Advertisement