CHP, MHP, DSP ve DP il başkanlarından İhsanoğlu'na destek - - Son Dakika
Güncel

CHP, MHP, DSP ve DP il başkanlarından İhsanoğlu'na destek -

CHP, MHP, DSP ve DP il başkanlarından İhsanoğlu\'na destek -

CHP, MHP, DSP ve DP Afyonkarahisar il başkanları düzenledikleri toplantıyla Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için seçim kampanyasını başlattı.

15.07.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, MHP, DSP ve DP Afyonkarahisar il başkanları düzenledikleri toplantıyla Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için seçim kampanyasını başlattı.

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar İl Başkanı Gürcan Şensoy, partisinin il binasında il başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını halkın seçeceğini anımsattı.

Toplumun tamamına hitap edecek bir cumhurbaşkanı seçmeleri gerektiğini ifade eden Şensoy, şöyle konuştu:

"Bu şartlarda hazırlandığımız cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'nin bölgemizdeki demokrasi ve barışa dayalı rolünü artıracak, ülkemizde de toplumsal kutuplaşmanın önünü kesecek bir etkisi olmak zorundadır. Bu anlayışla, toplumun tüm kesimleriyle yapılan uzun görüşmelerden sonra herkesi kucaklayacak, içte ve dışta barışı, demokrasiyi, kardeşliği egemen kılacak, uluslararası deneyime sahip, saygın bilim adamı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunulmuştur. Sayın İhsanoğlu 5 siyasi partinin değil, milli iradenin ortak çatışı ve ortak kararıdır. Sayın İhsanoğlu, Türkiye'nin adayı, masumların nidası, mazlumların hamisi, sessiz milyonların tercümanı, kenara itilenlerin rüyası, horlananların davacısı, küçümsenenlerin alacaklısı ve Anadolu bozkırlarının çığlığıdır."

İhsanoğlu'nun milletin safında, milletin yanında, milletin hizmetinde bir değer olduğunu belirten Şensoy, kucaklaşma ve buluşma için İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı olması gerektiğini belirtti.

Kutuplaşmayı bertaraf etmek için İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığına seçilecek en doğru, en meşru, en doğal, en layık isim olduğunu bildiren Şensoy, "Sayın İhsanoğlu siyasi mensubiyet taşımayan, siyasi bir hedefle hareket etmeyen, herkesin ortak görüşünü yansıtma iddiasında olan, kaynaştırıcı ve birleştirici bir cumhurbaşkanı adayıdır. Bu düşüncelerle kampanyamızı başlatıyoruz. Kampanyada herhangi bir gerginliğin, çatışmanın, çekişmenin taraf ve faili olmayacağız. Milletimizin hayrına olmayan çalışmalarda bulunmayacağız. Çalışmalarımızı demokratik sabır ve nezaket içinde sürdürecek ve milletimizin her ferdine Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanıtacağız ve anlatacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP, MHP, DSP ve DP il başkanlarından İhsanoğlu'na destek - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement