Chp, MHP ve DSP'den Ortak Seçim Startı - Son Dakika
Politika

Chp, MHP ve DSP'den Ortak Seçim Startı

Chp, MHP ve DSP\'den Ortak Seçim Startı

Ardahan'da ortak bir basın açıklaması düzenleyen, CHP, MHP ve DSP Cumhurbaşkanlığı seçiminin startını birlikte verdi.

19.07.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da ortak bir basın açıklaması düzenleyen, CHP, MHP ve DSP Cumhurbaşkanlığı seçiminin startını birlikte verdi.

CHP il binasında bir araya gelen CHP İl Başkanı İlimdar Senem, MHP İl Başkanı Taşkın Polat ve DSP İl başkanı Mustafa Morkoç, ortak bir basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için seçim startını verdiklerini açıkladı. Partiler adına ortak basın açıklamasını yapan CHP İl Başkanı İlimdar Senem, Gazze'de yaşanan insanlık dramına vurgu yaparak, "İsrail Gazze'de insanlık suçu işliyor. İsrail'in Gazze'de yaptığı genç yaşlı çocuk dinlemeden insanlık dışı katliamı kınıyor bu katliamın bir an önce durmasını ve durdurulmasını temenni ederken İŞİD denilen terör örgütü elinde rehin tutulan hemşehrimiz ve Musul konsolosumuz ve çalışanlarının bir an önce sağ salim evlerine dönmeleri konusun da hükümetin somut bir adım atmasını ve gereken neyse yapmasını istiyoruz. Gazze'de insanlık suçu işleniyor. Öncelikle İsrail'in Gazze'ye yaptığı genç, yaşlı, çocuk dinlemeden insanlık dışı katliamını kınıyor bu katliamın biran önce durmasını ve durdurulmasını temenni ederken, İŞİD denilen terör örgütü elinde rehin tutulan hemşehrimiz, Musul konsolosumuz ve çalışanlarının bir an önce sağ salim evlerine dönmeleri konusunda hükümetin somut bir adım atmasını ve gereken neyse yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

İlimdar Senem, uzlaşı için beklenen her şeyin mevcut adayları İhsanoğlu'nda olduğunu, bu nedenle çok sayıda siyasi parti ile bir araya gelerek destek verdiklerini söyledi. Siyasi partilerin çatı adayında mutabakata vardığını, bu mutabakata Ardahan'dan da kendilerinin tam destek verdiğini belirten Senem, şunları söyledi:

"Siyasi partilerin genel başkanları ülkemizin cumhuriyetçileri, milliyetçileri, muhafazakarları ve sosyal demokratları yaptıkları görüşmeler sonucunda Türkiye Cumhuriyetine Cumhurbaşkanlığı yapacak dürüst, ahlaklı, birikimli Ortadoğu'yu çok iyi bilen ve buradaki din ve mezhep savaşlarını sonlandırmaya yönelik çözüm üretebilecek bir aday üzerinde mutabık kalmışlardır. Adayımız sayın Ekmeleddin İhsanoğlu parlamenter demokrasiden yana, bilgili akademik kariyerle demokrasiye inançlı, hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına özgürlüklere ve yaşam biçimlerine saygılı çağdaş ve vizyon sahibi olup Mustafa Kemal ve laikliğe bağlı olduğunu her seferinde dile getiren medeni üsluplu ve hoşgörülü olduğu gibi adı en ufak bir yolsuzluğa ve pisliğe karışmamış hukuk devletlerinde bir liderde olması gereken her kriter uzlaşı adayımız İhsanoğlu'nda mevcuttur."

Senem, "Bizler il başkanları ve örgütlerimiz olarak bu seçimin ülkemizin geleceği için ne karar önemli olduğunun bilinci içerisinde çalışmalarımızı birlikte kararlı bir şekilde yürüterek Tayyip Erdoğan'ın emellerine ulaşmasına hep birlikte engel olacağız" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Chp, MHP ve DSP'den Ortak Seçim Startı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement