CHP Milletvekili Enis Berberoğlu Suçlamaları Reddetti - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu Suçlamaları Reddetti

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu Suçlamaları Reddetti

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlaması için Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılanan CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu, kapalı görülen duruşmada savunmasını yaptı.

16.11.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlaması için Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılanan CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu, kapalı görülen duruşmada savunmasını yaptı.

İstanbul 14. Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Erdem Gül ve Enis Berberoğlu katıldı. Gül'ün eşi Aslı Gül, Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu ve Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da izleyici olarak katıldı. Yurtdışında bulunan sanık Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Duruşmada savunmasını yapan Enis Berberoğlu, suçlamaları reddederek Mart-Mayıs 2015 dönemlerine ait telefon HTS kayıtlarının gönderilmesini talep etti. Berberoğlu ayrıca kendisi hakkında köşe yazılarında bazı ithamlarda bulunan gazeteci Soner Yalçın'ın da tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu. Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün de müvekkili açısından dosyanın ayrılarak bir an önce beraat kararı verilmesini istedi.

BERAAT TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, Başbakanlık MİT Müsteşarlığı'nın suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılan sıfatıyla kabulüne karar verdi. Berberoğlu'nun beraatine ve dava dosyasının ayrılmasına ilişkin taleplerin reddine hükmeden heyet, gazeteci Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenmesi için bir sonraki celseye davetiye ile çağrılmasına hükmetti. Ayrıca Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'na (BTK) müzekkere yazırlarak sanık Enis Berberoğlu'nun suç tarihinde kullandığı cep telefonu hattına ilişkin 1 Nisan-3 1 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki döneme ait HTS verilerini içeren kayıtların (arayan, aranan numaraları ve baz istasyonlarını gösterir) gönderilmesini istenilmesine karar verildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne yazı yazılarak dava dosyasının akıbeti hakkında bilgi verilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlaması için Can Dündar'a verdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Enis Berberoğlu "Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" le suçlanıyor ve 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Berberoğlu hakkındaki dosya, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava ile aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmişti. Dündar ve Gül, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 6 Mayıs 2016'da ceza almışlardı. Dündar 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıken; Gül'e 5 yıl hapis cezası verilmişti.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Enis Berberoğlu Suçlamaları Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı
    18:43 Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nden çalınan motosikletin şüphelisi, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık Büro ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelinin eşkalini belirledi. Motosiklet, çekici ile yediemin otoparkına çekildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti
    18:37 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement