CHP Milletvekili Oran Tunceli'de - Son Dakika
Yerel

CHP Milletvekili Oran Tunceli'de

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Tunceli Barosu Başkanı Uğur Yeşiltepe’ye verilen cezaya ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ikinci kez bir baro başkanına ceza veriliyor" dedi.

24.01.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Tunceli Barosu Başkanı Uğur Yeşiltepe'ye verilen cezaya ilişkin,  "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ikinci kez bir baro başkanına ceza veriliyor" dedi.

Oran, İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu rahmetle, minnetle ve özlemle andığını belirterek, Türkiye'nin onu hiçbir zaman unutmadığını, unutmayacağını söyledi.

Vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'a da rahmet dileyen Oran, "Arap aleminin başı sağ olsun" ifadesini kulandı.

Tunceli Barosu Başkanı Uğur Yeşiltepe'ye "silahlı terör örgütü üyeliğinden" verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasına değinen Oran, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ikinci kez bir baro başkanına ceza veriliyor. Hukuk devletinde baronun da avukatların da özgür bir şekilde savunmalarını yapabilmeleri gerekir. Onların bu hakları, düşünce ve ifade özgürlüğünden dolayı ellerinden alınamaz" diye konuştu.

Terör ve terörle mücadele kapsamında mağdur olan kişilerin zararlarının karşılanmasına yönelik yasa teklifi verildiklerini belirten Oran, bu teklifin takipçisi olacaklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu bölge için söylüyorum, yaklaşık 360 bin başvuru vardı, 170 bin 404'üne 'tazminat ödenmelidir' kararı verildi. Bu kabul edilen başvurunun tazminat tutarı 8 milyar 691 milyon lira fakat 2006'dan beri ödenen para 2 milyar 950 milyon lira. Geri kalan ödemenin de yerine teslim edilmesi için kanun teklifi verdik, bu düzenlemenin yerine getirilmesiyle ilgili. Bunun da takipçisi olacağız."

Basın toplantısının ardından, Oran, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen "Dünyada ve Türkiye'de Demokrasi ve Özgürlük" konulu panele katıldı. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Milletvekili Oran Tunceli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement