CHP Milletvekilleri Gözaltına Alınan Öğrenciler İçin Emniyete Gitti - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekilleri Gözaltına Alınan Öğrenciler İçin Emniyete Gitti

CHP Milletvekilleri Gözaltına Alınan Öğrenciler İçin Emniyete Gitti

CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, YÖK protestosunda gözaltına alınan öğrencileri ziyaret etmek ve polisten bilgi almak için emniyete gitti.

06.11.2015 21:15  Güncelleme: 22:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

chp İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, İstanbul Üniversitesi'nde bugün YÖK protestosunda gözaltına alınan öğrencileri ziyaret etmek ve polis yetkililerinden bilgi almak için emniyete geldi. Milletvekilleri, olay sırasında bir gazetecinin polis tarafından ters kelepçe yapılıp, "Bu ülkede artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Size bunu öğreteceğiz" ifadelerinin kullanıldığını öne sürerek bu duruma tepki gösterdi.

İstanbul Üniversitesi'nde bir grup öğrenci bugün Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK)'ü protesto sırasında polis tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğrenciler ifadelerinin alınması için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmişti. CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker de, öğrencileri ziyaret etmek ve bu konuyla ilgili yetkililerden bilgi almak için akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

"BU EMNİYET MENSUBU HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMASI GEREKİYOR"

Emniyetin önünde açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "Beyazıt'taki YÖK protestosunda gazeteci bir arkadaşımıza ters kelepçe yapıldı. Bu ters kelepçenin yapılması esnasında gazetecinin itirazına binaen oradaki emniyet mensubu 'Bu ülkede artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Size bunu öğreteceğiz' şeklinde bir ifade kullanmıştır. Bu ifadeden dolayı bu emniyet mensubunun derhal açığa alınması gerektiğini duyuruyorum. Bizi izleyen yetkililerin bu şahıs hakkında derhal soruşturma başlatması gerekiyor" dedi.

"BU TÜR İFADELER İÇ BARIŞIMIZA ZARAR VERİYOR"

Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumu kaosa ve infiale sürükleyecek, kutuplaşmayı derinleştirecek bu tür ifadeler bizim iç barışımıza zarar veriyor. Emniyet mensupları ne yapmanın peşindeler. Davut oğlunun tehdit ettiği beyaz Toroslar'la gazetecileri ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışma içerisine mi girişecekler? Bu ülkede hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktan kasıt nedir? Bu ülkenin zaten eskisi, baskı, şiddet, dayak, gazetecilerin cezaevlerine atılması, basılmamış kitapların toplatılması ve medya kuruluşların gasp edilmesinden ibaret değil midir? Yoksa bundan daha ileri bir faşizm mi uygulanacak? Demokrasi güçlerinin bu ifadeler karşısında çok duyarlılık içerisinde bir tepki ortaya koyması gerekir. Biz milletvekilleri olarak bu ifadeyi kullanan zihniyete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin iç barışı adına, bu ülkede kavganın değil barışın ve huzurun tabana yayılması adına mücadele etmeye devam edeceğiz. Böylesi toplumu kutuplaştıracak ifadeleri kullananlara karşı katıksız bit mücadele içerisinde olacağız. Birazdan da emniyet müdürlüğü içerisinde bu ifadeyi kullanan polis hakkında da gerekli bilgileri vereceğiz. ve ilgili birimleri göreve çağıracağız."

"BUNLARIN TÜRKİYE'YE YAKIŞMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

CHP Milletvekili Ali Şeker ise, protesto sırasında öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Faşist ve cunta darbesinin getirdiği YÖK kanunlarını kaldıracağım diye iktidara gelen AKP YÖK'ü istismar etmeye devam etti. Gençlerde YÖK'ün üniversite hayatındaki yaptığı tahribata karşı itirazlarını ortaya koyarken maalesef 20'den fazla genç gözaltına alındı. Biz bunların Türkiye'ye yakışmadığını düşünüyoruz. 12 Eylül Anayasa'sını değiştiriyoruz derken faşist cuntanın ürettiği bütün kurumları ele geçirip onun aynısını ve daha beterini yapmaya çalışanlar bu ülkenin, bilimine ve barışına hiçbir katkı sunamazlar" diye konuştu.

"KRALDAN ÇOK KRALCI OLANLAR VAR"

Şeker ayrıca şunları kaydetti:

"Bir polis memuru 'bu ülkede artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Size bunun öğreteceğiz' diye kraldan daha çok kralcı olanlar var. Bu faşist baskıcı yönetimin daha da artacağına yönelik halk üzerindeki endişeleri ciddi manada birileri kendine görev edinmiş durumda. Bu endişeleri siyasetçilerin gidermesi gerekiyor." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekilleri Gözaltına Alınan Öğrenciler İçin Emniyete Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hasan: Chp zihniyetini istemiyoruz 0 0 Yanıtla
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement