Chp, MİT Yasa Teklifi'nin Kabul Edilmesi Halinde Anayasa Mahkemesine Gidecek - Son Dakika
Güncel

Chp, MİT Yasa Teklifi'nin Kabul Edilmesi Halinde Anayasa Mahkemesine Gidecek

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MİT Yasa Teklifi'nin Genel Kurul'da kabul edilmesi halinde Anayasa Mahkemesine götüreceklerini söyledi.

09.04.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MİT Yasa Teklifi'nin Genel Kurul'da kabul edilmesi halinde Anayasa Mahkemesine götüreceklerini söyledi.

-"HAKAN FİDAN POLAT ALEMDAR OLUYOR"-

ANKA'nın sorularını yanıtlayan Altay, MİT Yasa Teklifine ilişkin, "Hakan Fidan Polat Alemdar oluyor. Hükümete de çizilmiş bir hukuk sınırı vardır. Hükümet kendisi için çizilmiş hukuk sınırlarının dışına çıkıyor. Bu olmaz. Yani kendi derin devletini yaratıyor, kendi gladyosunu yaratıyor ama o gladyo bir gün bu hükümetin Başbakanı'na da bumerang gibi dönecektir. Bir gün en büyük zararı Başbakan çekecektir" dedi.

-"76 MİLYONU MİT'E ZİMMETLİYOR BAŞBAKAN"-

Kimsenin kaynağını anayasadan almadığı bir yetkiyi kullanamayacağına işaret eden Altay, şöyle dedi:

"MİT'e Anayasada kaynağı ifadesi olmayan Anayasaca çizilmemiş yetkiler, belirlenmemiş yetkiler vermek Meclis'in işi değil. Meclis'in anayasayı çiğnemek gibi bir görevi yok. Anayasayı ihlal edecek Meclis bu yasa geçerse, açık ihlal edecek. Temel hak ve özgürlüklerimizi, kişisel verilerimizi her şeyi MİT'in dolayısıyla Başbakan'ın tekeline veriyoruz. Herkesi MİT'e zimmetliyoruz yani bütün Türkiye'de yaşayan 76 milyonu MİT'e zimmetliyor Başbakan, bu kadar sınırsız ve ucu açık yetkiler veriyor. Bunun kabulü mümkün değil."

-MİT YASA TEKLİFİ KABUL EDİLİRSE CHP ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEK-

MİT Yasa Teklifinin Genel Kurul'da kabul edilmesi halinde Anayasa Mahkemesine gideceklerini belirten Altay, "Tabii, tabii, kesin, gidilir. Geçmemesine de temenni ederim.Bu bir de Anayasa Mahkemesi'nin çok çabuk bozacağı bir kanun olur, çok açık" diye konuştu.

Altay, şöyle devam etti:

"MİT dış istihbaratı bırakmış Tayyip Erdoğan'ın ikbalini kurtarmakla meşgul hale gelmiş. Hükümetin, AKP'nin siyasi geleceğini sağlam temellere oturtmakla meşgul hale gelmiş. Şu anda MİT'in işi bu. MİT dış tehditlere karşı kurulmuş bir istihbarat teşkilatıdır. Ama MİT bu işle meşgul değil. MİT'in bir terör örgütü gibi çalışması kabul edilemez. Yani El Muhaberat gibi çalışması El Muhaberat Esad ailesine hizmet eden bir örgüt. MİT'te şimdi Erdoğan ailesine hizmet eden bir örgüte dönüşüyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp, MİT Yasa Teklifi'nin Kabul Edilmesi Halinde Anayasa Mahkemesine Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement