CHP Muğla Milletvekili Demir, Avrupa Parlamentosu Toplantısına Katılacak - Son Dakika
Yerel

CHP Muğla Milletvekili Demir, Avrupa Parlamentosu Toplantısına Katılacak

CHP Muğla Milletvekili Demir, Avrupa Parlamentosu Toplantısına Katılacak

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 15 Eylül 2015 Salı günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek olan “Akdeniz’de Göç Akınları Çerçevesinde İnsan Haklarına Saygı” başlıklı Avrupa Parlamentosu toplantısına CHP adına katılacak.

14.09.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 15 Eylül 2015 Salı günü Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek olan " Akdeniz'de Göç Akınları Çerçevesinde İnsan Haklarına Saygı" başlıklı Avrupa Parlamentosu toplantısına CHP adına katılacak.

Göçmen sorununun en yoğun olarak yaşandığı ülkeler olan Ürdün, Lübnan, Libya, Fas, Tunus parlamenterlerinin katılacağı bir oturumda CHP'nin göçmen sorununa yaklaşımlarını paylaşacak olan Demir ile birlikte HDP Diyarbakır milletvekili Ziya Pir ve AK Parti milletvekili Hamza Dağ da yer alacak. Toplantıda ayrıca, göçmen transferlerinde yaşanan sorunlar, transfer ülkelerle ilgili görüş alışverişi gibi konular da ele alınacak.

Bodrum sahiline vuran Aylan Kurdi'den sonra çarpıcı bir gerçek olarak gündeme gelen göçmen sorunu, dünyanın en çok tartıştığı konulardan birisi oldu. Sayıları 4 milyonu aşan, savaş ve zulümden kaçan insanların denizlerde ölümle dansı dikkatleri göçmen sorununa çevirdi. Son olarak Didim'den Yunanistan'da Leros adasına geçmek isterken 1'i çocuk 34 göçmenin umut yolculuğunda hayatını kaybetmesi göçmen sorunun ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Avrupa'nın göçmenler konusunda uyguladığı politikaların yetersiz kaldığını belirten Demir, "göçmen sorunu uluslararası dayanışmayla çözülmesi gereken önemli bir sorundur. Bu konuda özellikle göçmenlerin yoğun olarak geldiği bir ülke olarak Türkiye'ye Avrupa'nın teknik desteğini arttırması gerekmektedir. Yeniden yerleştirme insani düzeyde arttırılmalı ve bu konuda Avrupa dahil tüm uluslararası camia üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmelidir." dedi.

Bu konuda CHP olarak sorununun bir an önce çözülmesi yönünde Suriyeli göçmenlerin sorunlarının araştırılması için komisyon kurduklarını belirten Demir, göçmen kriz masalarının oluşturulması ve sorunun daha kapsamlı ele alınarak çözüm üretilmesi yönünde çalışmaları olacağını ifade etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Muğla Milletvekili Demir, Avrupa Parlamentosu Toplantısına Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement