CHP Muğla Milletvekili Üstündağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Muğla Milletvekili Üstündağ Açıklaması

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, "Hükümet başını kuma gömmüş, turizmdeki çöküşü görmezden geliyor" dedi.

10.02.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, "Hükümet başını kuma gömmüş, turizmdeki çöküşü görmezden geliyor" dedi.

Üstündağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, hükümetin yanlış politikaları sonucu turizm ve tarım sektörlerinin çok büyük kayıplarla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından Ege'de pek çok tesisin satılığa çıkarıldığını, Rusya ile yaşanan uçak krizi ve terör olayları sonucu rezervasyon iptallerinin arttığını kaydeden Üstündağ, pek çok işletmecinin otellerini satılığa çıkardığını söyledi.

Ege'de 908 tesisin satışta olduğunu, bunların arasında 349 ile en çok tesisin Muğla'da bulunduğunu belirten Üstündağ, turizm sektörünün şimdiden yüzde 35'e varan bir daralma ile karşılaştığını anlattı. Üstündağ, "Bütün bunlar olurken hükümet başını kuma gömmüş, turizmdeki bu çöküşü görmezden geliyor" ifadesini kullandı.

"Hatalı Suriye politikası" ve Rusya kriziyle

tarım sektörünün de son derece sıkıntı içinde olduğunu savunan Üstündağ, çiftçilerin de mağdur ve zor durumda olduklarını vurguladı.

"Hükümetin hatalı dış politikası maalesef bu ülkenin vatandaşlarına zarar getirmektedir" diyen Üstündağ, bütün Ege kıyılarında olduğu gibi Muğla'da da büyük bir insanlık dramının yaşadığını, mültecilerin cesetlerinin kıyıya vurduğu dile getirdi.

Üstündağ, "AKP hükümeti kendi ülkesinin insanlarına zarar verecek dış politikayı sürdürmeye devam etmektedir. Hükümet bu kafayla giderse bu güzelim ülkeye yazık olacaktır. Zararın neresinden dönülürse kardır. Hükümeti, Atatürk'ün 'yurtta sulh cihanda sulh' politikasına tekrar dönmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Muğla Milletvekili Üstündağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement