CHP Muratlı Kadın Kolları Başkanlığı: Bir Özgecan İdi Elimizden Kayan - Son Dakika
Yerel

CHP Muratlı Kadın Kolları Başkanlığı: Bir Özgecan İdi Elimizden Kayan

CHP Muratlı Kadın Kolları Başkanlığı: Bir Özgecan İdi Elimizden Kayan

Muratlı'da, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Mersin'in Tarsus ilçesinde cinayete kurban giden Özgecan Aslan için basın açıklaması düzenledi.

17.02.2015 12:15  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Mersin'in Tarsus ilçesinde cinayete kurban giden 20 yaşındaki Özgecan Aslan için basın açıklaması düzenledi.

100. Yıl Caddesi'nden ellerinde pankartlar ve sloganlar ile Hürriyet Meydanı'na yürüyen CHP'liler, Özgecan Aslan için adalet istedi. Kadınlar olarak, Özgecan Aslan'a tecavüz edip, yakan katillerin Türk Ceza Kanunu'nun en ağır hükmü ile cezalandırılmasını isteyen CHP Muratlı Belediye Meclis üyesi Aysel Altaç, "Bir daha Özgecan'larımızın elimizden alınmaması için Adalet Bakanlığı'nı, İç İşleri Bakanlığı'nı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nı, TBMM Genel Sekreterliği'ni, TBMM'de görevli tüm milletvekillerini acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen üç genç için ABD Başkanı Barack Obama'ya, 'Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz. Halk bize oy verirken benim can güvenliğimi sağlayacaksın diye oy veriyor' şeklinde seslenen Recep Tayyip Erdoğan, kendi ülkesinde yaşanan bu cinayetle ilgili siyasi sorumluluğunu yerine getirmelidir" ifadelerine yer verdi.

Kadın cinayetlerine karşı kör olan adalet sistemi ile mücadelelerinin süreceğini dile getiren Altaç, "Ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyor, Özgecan için adalet istiyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İğrenç olayı şiddetle kınadığını belirten CHP'li Emine Kahraman ise, "Özgecan'ın ailesine sabırlar diliyorum. Çok kuru bir söz. Adaletin yerini bulamadığında linç haktır diyorum. Tüm annelerin, duyarlı insanların ve Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Muratlı Kadın Kolları Başkanlığı: Bir Özgecan İdi Elimizden Kayan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement