CHP Myk Toplantısı - Son Dakika
Politika

CHP Myk Toplantısı

CHP Myk Toplantısı

Toplantıda yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği belirtildi.

02.04.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, yerel seçim sonuçları ve itiraz edilen yerlerin durumları görüşüldü.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen ve sonrasında açıklama yapılmayan toplantı 4 saat sürdü. Toplantıda yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği belirtilirken, bu kapsamda bir siyasi analiz raporu hazırlanması yönünde karar alındığı ifade edildi. Daha geniş değerlendirmenin ise bu rapor sonrasında yapılacağı öğrenildi.

Toplantıda ayrıca başta Ankara ve Antalya olmak üzere CHP'nin itirazda bulunduğu kentlerin durumları da görüşüldü.

Seçimlerde alınan sonuçlarla ilgili analiz yapıldığı aktarılan toplantıda, bir önceki yerel seçime göre 104 belediyenin korunduğu, 84 belediyenin kaybedildiği, 62 belediyenin ise kazanıldığı ortaya konuldu.

CHP Genel Bakan Yardımcısı Bülent Tezcan, itirazlarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçelerdeki oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na başvurduklarını belirterek, "Bir kısmını bugün yaptık, bir kısmını da yarın yapacağız. Birleştirme tutanakları yapılmış olan 14 ilçe için bugün itirazımızı yaptık. Bu ilçeler Akyurt, Bala, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan ve Pursaklar" dedi.

Kalan ilçeler için itirazın yarın saat 17.00'ye kadar bulunulacağını ifade eden Tezcan, birleştirme tutanaklarının yanlış ve usulsüz olduğunu savundu.

İl Seçim Kurulu'nun 6 Nisan Pazar Günü'ne kadar kararını vereceğini belirten Tezcan, itirazın kabul edilmesi halinde oyların yeniden sayılacağını, aksi durumda YSK'ya gideceklerini söyledi.

Tezcan, yasa gereği YSK'ya başvuru tarihinin 9 Nisan Çarşamba günü olduğunu anımsatarak, "YSK da tüm oyların yeniden sayılmasını kabul edecek ya da reddedecek. Burada hem oyların sayılması hem de toplamların yeniden yapılması da var" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement