CHP'nin 92. Kuruluş Yıldönümü Kuşadası'nda Kutlandı - Son Dakika
Yerel

CHP'nin 92. Kuruluş Yıldönümü Kuşadası'nda Kutlandı

CHP\'nin 92. Kuruluş Yıldönümü Kuşadası\'nda Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin 92’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Kuşadası İlçe Başkanlığı tarafından tören düzenlendi.

09.09.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin 92'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Kuşadası İlçe Başkanlığı tarafından tören düzenlendi.

Atatürk anıtındaki Törene, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan, Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, İlçe yöneticileri ve partililer katıldı.

CHP'nin 92. kuruluş yıldönümü nedeniyle ilçe binası önünde toplanan partililer Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Saygı duruşu ve CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı adına anıta çelenk konulması ile başlayan törende konuşan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Kaplan, Hakkari ve Iğdır'da düzenlenen terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler için tüm halka başsağlığı dileyerek "Terörün yeniden hortlatılması emperyalist bir oyunun parçasıdır. Bizler sabır ve metanetle soğukkanlılığımızı korumalı ve başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere tüm halkımızla kenetlenmeliyiz" dedi. CHP'nin 92'inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Kaplan "CHP, 1923 yılında Atatürk tarafından kurulan ve en uzun süre iktidarda kalan sosyal demokrat bir partidir. CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir. CHP zor günlerin partisidir. CHP, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emperyalizme, teröre ve adaletsizliklere karşı çıkacak, kurucu ilkelerine sahip çıkarak aydınlık ve güzel günler için mücadelesini sürdürecektir" dedi.

CHP ilçe Başkanı Soner Kaplan'dan sonra kürsüye gelen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ülkenin içinden geçtiği karanlık sürece ve terör saldırılarına dikkat çekerek "7 Haziran'dan bu yana ne oldu da her konuşmamıza şehitlerimizi anarak başlamak durumunda kaldık? Ülkemiz üzerinde emperyalist bir oyun oynanıyor. Mevcut iktidar da bu oyuna göre hareket ediyor" dedi. Törende konuşan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP'nin kurulduğu günden bu yana demokrasinin, insan haklarının, laikliğin ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu olduğunu belirterek "Partimiz bundan sonraki süreçte de ilke ve değerlerinden ödün vermeden halkımızı kucaklamaya devam edecektir" dedi. CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay ise CHP'nin siyasal bir parti olmasının ötesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu ilk yıllardan itibaren bir okul ve örgütlenme merkezi olarak faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek "Bu nedenle CHP'li olmaktan dolayı ne kadar onurlansanız azdır" dedi.

GENEL SEÇİM KONULU PANEL DÜZENLENDİ

Bu arada, Kuşadası'nda seçim startı, kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen panel ile verildi. CHP Kuşadası ilçe başkanlığı tarafından Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen panelde genel seçimler ele alındı. Tayfun Talipoğlu'nun yönettiği panele konuşmacı olarak gazeteci yazar Emre Kongar ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'nin 92. Kuruluş Yıldönümü Kuşadası'nda Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement