CHP'nin Alanya Mitingi - Son Dakika
Yerel

CHP'nin Alanya Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar oldukları zaman Türkiye'nin Ortadoğu politikasını yeniden düzenleyeceklerini belirterek, "Suriye'de akan kanı, gözyaşını sonlandıracağız. Nasıl kendi ülkemize barışı getiriyorsak Ortadoğu'ya da barışı getireceğiz" dedi.

04.10.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar oldukları zaman Türkiye'nin Ortadoğu politikasını yeniden düzenleyeceklerini belirterek, " Suriye'de akan kanı, gözyaşını sonlandıracağız. Nasıl kendi ülkemize barışı getiriyorsak Ortadoğu'ya da barışı getireceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, parti teşkilatı tarafından Alanya Belediyesi yanındaki alanda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de vatandaşın borç batağında olduğunu savundu. "Borçlu vatandaşlarımızı borç batağından kurtarmak boynumun borcudur" diyen Kılıçdaroğlu, iktidar oldukları zaman faizlerin yüzde 80'ini sileceklerini söyledi.

Başarılı bir ekonomide işsizlik rakamlarının bu kadar yüksek olmaması, sosyal devlette de 17 milyon yoksulun bulunmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Diyorlardı ki 'demokrasiyi savunuyoruz', demokrasiyi savunuyorsanız bu gazeteciler niye ölümle tehdit ediliyor, niye gece yarıları vuruluyor. 'Türkiye, bölgede dünyanın lideri' diyorlardı, madem bölgede dünyanın lideri ise neden dünyadan soyutladınız, neden Avrupa Birliği sırtını döndü bize. Neden Ortadoğu sırtını döndü bize?" diye konuştu.

"Ortadoğu politikasını yeniden düzenleyeceğiz"

Suriye konusuna değinen Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin izlediği dış politika sonucu 2 milyon 225 bin Suriyeli'nin Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Suriye konusunda iktidar partisine "Yanlış yapıyorsunuz, yanlış politika izliyorsunuz" şeklinde uyarıda bulunduklarını ancak "Yok efendim doğru yapıyoruz" şeklinde yanıt aldıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi başlarına bela oldu. Size sözüm söz, CHP iktidarında Ortadoğu politikasını yeniden düzenleyeceğiz, Suriye'de akan kanı, gözyaşını sonlandıracağız. Nasıl kendi ülkemize barışı getiriyorsak Ortadoğu'ya da barışı getireceğiz. 2 milyon 225 bin Suriyeli kardeşimizi de kendi ülkelerine göndereceğiz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da seçmenden Türkiye'nin sorunlarının çözümüne katkı sunmak için sandığa gitmelerini isteyerek, herkesin ortak derdinin Türkiye'nin halinin ne olacağını olduğunu bildirdi.

"CHP bütün dünyaya güven veriyor"

CHP'nin Türkiye'nin kurucu partisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hiçbir ayrım yapmayız, bütün vatandaşlarımızı kucaklarız. İnancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun, 78 milyonu kucaklayan tek parti var o da Cumhuriyet Halk Partisi" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Koalisyon görüşmeleri sırasında iki ayrı kutup vardı, MHP ve HDP. İkisinin de ortak görüşü şuydu, 'koalisyon kurulacaksa mutlaka CHP olmalı'. Niye söylüyorlar çünkü CHP sadece onlara değil, bütün dünyaya güven veriyor. Çünkü biliyorlar ki CHP iktidarında yolsuzluk olmaz, CHP iktidarında her kuruşun hesabı verilir. CHP iktidarında hiç kimse ötekileştirilmez. CHP iktidarında çocuklarınız güzel okullara gider, CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen olmaz. CHP iktidarında taşıma sistemi olmaz."

Son aylarda yaşanan terör olayları nedeniyle tüm şehirlerde olduğu gibi Antalya'ya da şehitler geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, askerin, polisin, yollarda, kentlerde halkın huzuru için mücadele ettiği ve Türkiye'yi korumak için hayatlarını feda ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bütün bunları biliyoruz. O nedenle şehit yakınlarımıza ve gazilerimize her zaman saygı duyduk, saygı duymaya da devam ederiz. Hiçbir zaman onların yaptığı gibi şehitlerimize kelle demedik, onların söylediği gibi. Şimdi milliyetçilik lafları yapıyorlar, milli ve yerli olacak diyorlar. Milli ve yerli olan tek parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu toplumu ayrıştırdılar, bu toplumu böldüler. Komşumuzun kimliğini, inancını sorgular hale getirdiler bu memleketin" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, miting sırasında alandakilere karanfil attı. Ardından seçim otobüsüyle ilçe merkezini dolaşan geçen Kılıçdaroğlu, eşi ve CHP Antalya milletvekili adaylarıyla birlikte halkı selamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement