CHP'nin "Deprem Uzmanı" Milletvekili: Ege Depremi'nin İstanbul Etkisi Hesaplanmalı - Son Dakika
Güncel

CHP'nin "Deprem Uzmanı" Milletvekili: Ege Depremi'nin İstanbul Etkisi Hesaplanmalı

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Gökçeada kuzeyindeki depremin Marmara Denizi'nin batısına yeni bir stres, gerilme enerjisi yüklediğine işaret ederek, "6.9 büyüklüğündeki bu depremin beklenen İstanbul depremine nasıl etkileyeceği yeniden hesaplanmalıdır" uyarısını yaptı.

28.05.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Gökçeada kuzeyindeki depremin Marmara Denizi'nin batısına yeni bir stres, gerilme enerjisi yüklediğine işaret ederek, "6.9 büyüklüğündeki bu depremin beklenen İstanbul depremine nasıl etkileyeceği yeniden hesaplanmalıdır" uyarısını yaptı.

Deprem uzmanı Eyidoğan, partisine mensup Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Gökçeada açıklarında meydana gelen depreme işaret eden Eyidoğan, "Bu deprem Türkiye'de ve İstanbul'da beklenen depremlerin etkileri konusunda bugüne kadar yapılanların bir daha değerlendirilmesi ve gözden geçirilmesi gereğini hatırlatmıştır" uyarısını yaptı.

Gökçeada'nın kuzeyinde olan 6.9 büyüklüğündeki kuvvetli depremin Marmara Denizi'nin batısına yeni bir stres, gerilme enerjisi yüklediğine işaret eden Eyidoğan, şöyle dedi:

"1912 Mürefte- Şarköy depreminin ki büyüklüğü 7,4'tür. Fay hattında ve doğusundaki Marmara fayında İstanbul'u etkileyecek bir deprem için yeniden bir hesap yapılması gerekmektedir. 1999 depreminden sonra her yıl Kuzey Marmara'da büyük deprem olma olasılığı artmaktadır. 6.9 büyüklüğündeki bu depremin beklenen İstanbul depremine nasıl etkileyeceği yeniden hesaplanmalıdır.

İstanbul'un hemen güneyindeki Kuzey Marmara fayında beklenen büyük depreme son 6.9'luk depremin nasıl etkide bulunacağı dikkatle hesaplanmalıdır. Unutulan İstanbul Deprem Master Planı ve İstanbul Çevre Düzeni Planı belgeleri Büyükşehir Belediyesinin tozlu raflarından derhal indirilmelidir."

-"DEPREMİ YAŞADIM"-

Sarıbaş da, saat 12.25'te meydana gelen depremi yaşadığını belirterek, "Yeni önlemler alınması gerekiyor. Saat 12.25'te meydana geldi ancak 8.5 saat sonra AFAD ve Kızılay Ada'ya yetişti" dedi.

"Bu deprem İstanbul'u tetikler mi?" sorusuna da Eyidoğan, "Bu deprem Erzincan'dan Karlıova'dan başlayıp doğu batı istikametinde Marmara Denizi'ne kadar uzanan ve onu geçen Saros Körfezine uzanan 1500 km'den daha uzun Kuzey Anadolu fayı üzerinde olmuş bir depremdir. Bu deprem Kuzey Anadolu fayının Ege'ye kadar uzandığını ve orada da büyük depremler yaratabileceğini göstermiştir. Bu nedenle Kuzey Anadolu fayı üzerinde bugüne kadar olan depremler daha sonraki depremlerin aynı fay üzerinde daha sonraki büyük depremlerin oluşumunu hızlandırmıştır ve birbirini takip etmiştir. Bu nedenle 6.9 büyüklüğündeki Gökçeada civarındaki bu depremin Saros Körfezine, Ganos fayına ve Kuzey Marmara fayına yüklediği yeni gerilimlerin hesaplanması gereği vardır. Bu beklenen İstanbul depremine ne kadar etkilemiştir bu hesaplar sonucunda belli olacaktır" açıklamasını yaptı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'nin 'Deprem Uzmanı' Milletvekili: Ege Depremi'nin İstanbul Etkisi Hesaplanmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement