CHP'nin Karabük Mitingi - Son Dakika
Yerel

CHP'nin Karabük Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anadolu'nun her tarafına fabrika kuran CHP'dir.

21.05.2015 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anadolu'nun her tarafına fabrika kuran CHP'dir. Beyler ne yapıyor satıyorlar. Satıyorlar da ne yapıyorlar? satıyorlar ve yiyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Kent Maydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, meydandakilere seslenerek sandığa giden vatandaşa, hükumete 13 yıl kredi verdiklerini bunun sonucunda 6 milyon 250 bin işsizin ve 17 milyon yoksulun oluştuğunu anlatmalarını istedi.

Kılıçdaroğlu, "350 bin öğretmen atama bekliyor. Onların çocukları KPSS sınavına girmeden doğrudan memur oluyor, bizim çocuklarımız bekliyolar, 'Ne zaman olacağız?' diye. Sandığa giden vatandaş yine ikna olmazsa bu defa şunu söyleyin. 8 milyon emekli bin liranın altında ücret alıyor. Emekliyi açlığa mahkum ettiniz. Yoksulluğa mahkum ettiniz . Emekliyi torunundan kaçacak hale mahkum ettiniz. Sözüm söz Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğim" ifadelerini kullandı.

"İşsizliğin ne olduğunu bilirim"

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"İkna edilmeye çalışılan vatandaş da tıpkı Ankara'daki beyler gibi "Kılıçdaroğlu bu parayı nereden bulacak?" sorusunu yöneltebilir. Kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve emekliye parasını vereceğim. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. İşsizliğin ne olduğunu bilirim. Eğer bir evde işsizlik varsa. Gencecik kızımız, oğlumuz işsizse o evde huzur olmaz. Anne baba bekler, 'Ne zaman işe girecek, girse de evlendirsek' diye. Ama o beyler bilmez, çocukları KPSS sınavına bile girmezler, tenezzül etmezler. Çünkü arkalarında dayıları var. Ben o arkasında dayısı olmayan bir Türkiye inşa edeceğim" diye konuşu.

"Benim derdim bizim çocuklarımız"

Başbakanın imzasıyla TBMM'de yabancıların çalıştırılması hakkındaki kanun tasarısı bulunduğuna değinen ve miting alanındaki dev ekranda yayınlanan bir belgeyi gösteren Kılıçdaroğlu, "Ne diyor bu yazıda? Yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısı. Türkiye'de 6 milyon 250 bin işsiz var onlar dışarıdan adam getirecekler. Onlara 'Nasıl iş vereceğiz' onların derdi o. Benim derdim bizim çocuklarımız. Bizim çocuklarımız çalışacak, onlar üretecek, onların alın terine değer vereceğim" sözlerine yer verdi.

"Bir sabah kalktı Suriye'yi düşman ilan etti"

Sandığa giden vatandaşın yine ikna olmaması halinde "güzel kardeşim elini vicdanına koy, düne kadar Suriye ile ne derdimiz vardı?" diye sorulmasını da isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hiç bir derdimiz yoktu bir sabah kalktı Suriye'yi düşman ilan etti, Suriye'ye silah gönderdi, terör örgütlerine silah gönderdi, Müslüman'ı Müslüman'a kırdırdın. Şimdi bizim 2 milyon Suriyelimiz var. Türkiye zengin bir ülke elbette ki gelen kişiye yardım edeceğiz, konuksever bir ülkeyiz biz, vatandaşlarımız da öyle. Sen 2 milyon Suriyeliye 5,5 milyar dolar para buluyorsun da sıra emekliye gelince mi kaynak yok diyorsun?"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları aktardı:

"Onlar sanıyorlar ki iki maaş ikramiye verince emekli doğru alacak bu parayı İsviçre'ye gidecek hesap açacak. Emekliye ne veriyorsun? hangi parayı veriyorsun? Emekli parayı alınca nereye gidecek? Doğru bakkala gidecek, manava gidecek, kasaba gidecek, kahvede oturacak, arkadaşına çay ısmarlayacak, Kurban Bayramı'nda kurbanlık alacak, huzur içinde kesecek, bunu yapacak. Kim kazanacak? Esnaf kazanacak, esnaf kazanınca ne yapacak? toptancıdan malı alacak o da fabrikadan alacak. Kim kazanıyor? Emekli kazanıyor, kim kazanıyor? Esnaf kazanıyor, kim kazanıyor? Toptancı kazanıyor. Kim kazanıyor? Sanayici kazanıyor. Kim kazanıyor? Türkiye. Kim kaybedecek? hortumcular kaybedecek."

"Hiç bir emeklinin fire vermesini istemiyorum"

"Benim derdim de vatandaş kazansın hortumcular kaybetsin, onların derdi de 'vatandaşı nasıl soyacağız, hortumu nasıl büyüteceğiz' derdimiz bu" diyen Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

" Karabük'te kimse kusura bakmasın size sitemim de olacak. Madem ki ben sizden birisiyim, madem ki ben sizin haklarınızı savunuyorum, madem ki ben sizin için çalışıyorum, size sitemim olacak. Binlerce emekli var Karabük'te, Türkiye'de 11 milyon emekli var. Hiç bir emeklinin fire vermesini istemiyorum. Ben emekli için çalışacağım, emekli beyler için çalışacak, olmaz bu. Şapkayı önümüze koyup düşüneceğiz. Sana gelince 'kaynak yok' niye yok? yandaşa var, gemilere var, gemiciklere var, kaçak saraya var, herkese var, emekliye kaynak yok. Emekli kardeşim de şunu söyleyecek 'kardeşim herkese kaynak var bana gelince yok. Kusura bakma sandıkta da benden sana oy yok' diyecek."

"Fakirin, garibanın dostu biziz"

Karabük'ün Karabük olmasının temelinde CHP'nin bulunduğunu, buradaki fabrikayı (KARDEMİR) 1937'de kuranın CHP olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Anadolu'nun her tarafına fabrika kuran CHP'dir. Beyler ne yapıyor satıyorlar. Satıyorlar da ne yapıyorlar? Satıyorlar ve yiyorlar. O zaman Karabüklü kardeşlerimden ricam olacak. İstirhamım, oturup konuşacağız. Siz kul hakkı yemeyen, işsizleri, emekliyi düşünen bir yönetim istiyor musunuz? Bu güzel vatanımızda yoksulluğun olmamasını istiyor musunuz? O zaman tek adres, bütün miting meydanlarında söylüyorum, bütün Türkiye'de söylüyorum, fakirin, garibanın dostu biziz" şeklinde konuştu.

"Topladığım her kuruşun hesabını verme sözü veriyorum"

Ev kadınlarına seslenen ve bir evde tencere kaynamıyorsa, o evde huzur olur mu, bereket olur mu? diye soran  Kılıçdaroğlu, "Sizler 'ne olacak bu ülkenin hali' diye kendi kendimize soruyoruz. Ülke büyük bir ülke, Türkiye büyük bir ülke. Kendi sorunlarını aşabilecek kapasiteye sahip bir ülke. Tek eksiğimiz bu ülkede namuslu siyaset, tek eksiğimiz dürüst siyaset, ben size dürüst siyaset sözü veriyorum. Ben size namuslu siyaset sözü veriyorum. Ben size sizden topladığım her kuruşun hesabını verme sözü veriyorum" dedi.

"Ben zenginleşme aracı olarak siyaseti görmüyorum"

Hayatında hiç bir zaman "Niye bu vatandaşa niye şu partiye oy verdin" diye bir siteminin olmadığından bahseden  Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Hiç bir vatandaşa şu veya bu şekilde onu ötekileştirecek hiç bir cümle kullanmadım. Görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün vatandaşlarımı Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak gördüm ve bütün insanlara şunu söyledim. Sizin benim başımın üstünde yeriniz vardır. Ben sizin sorunlarınızı çözeceğim. Ben zenginleşme aracı olarak siyaseti görmüyorum. Siyaset halka adanmışlıktır, siyaset halkın sorunlarını çözmektir."

Refahı tabana yayacaklarını, bir avuç insanın zengin olurken, binlerce insanın fakir olmaması gerektiğini, herkesin huzur içinde yaşayabilmesi için refahın, büyümenin, kalkınmanın tabana yayılmasının önemli olduğunu, herkesin kalkınmadan nasibini almasının lazım geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, emekliye vermeyi düşündükleri iki maaş ikramiyenin temelinde de bunun yattığını, emekliye karşı vefa borçlarının olduğunu anlattı.

"Emekliye ikramiyeyi vereceğiz"

Emekliye ikramiye vermeleri konusunda kıyametin kopartıldığına işaret eden  Kılıçdaroğlu, "Parayı veremezsin", "nereden bulacaksın?" dendiğini hatırlatarak, "Bu emekliye hakarettir, emekliyle alay etmek demektir. O nedenle söyledim emekli kardeşlerimden bir tek fire bile istemiyorum. Hepsinin oyunu istiyorum. CHP iktidarında çıkaracağımız ilk kanun, bir numaralı kanun, ilk 4 ay içinde emekliye iki maaş ikramiye verilmesi hakkında kanun olacak. Çünkü arkadan bayram geliyor, bayrama yetiştireceğiz. Emekliye ikramiyeyi vereceğiz" dedi.

"Yolunacak kaz gibi görüyorlar"

Asgari ücretin 949 lira olduğunu ve asgari ücreti "bin 500 lira yapacağım" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıyameti koparıyorlar, Maliye Bakanı diyor, 'İşçiye asgari ücreti bin 500 lira yapmak işçi için zulümdür' diyor. Lafa bakın. Sevgili bakan kardeşim sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verirken mi zulüm oluyor. Bunu söylemeyecek miyim? Bizim anlayışımızla onların anlayışını söylüyorum. Bizim devlet anlayışımızla onların devlet anlayışını söylüyorum. Bizim vatandaşı nasıl düşündüğümüzü siz bilin, onlar vatandaşı nasıl düşünüyorlar onu da öğrenin. Onlar vatandaşı kimse kusura bakmasın yolunacak kaz gibi görüyorlar. 'Nasıl biraz daha soyarım, nasıl parayı vermem, nasıl sefalete sürüklerim' diye. Biz nasıl görüyoruz, vatandaş bu bayrağın altında şanlı bayrağın altında işsiz kalmayacak, aç kalmayacak, açıkta kalmayacak, onurlu bir yurttaş gibi yaşayacak kendi ülkesinde."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'nin Karabük Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızıltepe'de Kuvvetli ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
    09 Nis Kızıltepe'de Kuvvetli ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belediye, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Vatandaşlara, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

  • Tekkeköy Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Tekkeköy Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimin ardından oluşan Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa Candal başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, birinci ve ikinci başkanvekilleri ile ihtisas komisyonları üyelerinin seçimi yapıldı. Belediye Başkanı Candal, Tekkeköy için uğraşacaklarını ve yeni bir gelecek inşa etmek istediklerini belirtti.

  • Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi yapay zeka destekli yol tespit cihazı tasarladı
    09 Nis Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi yapay zeka destekli yol tespit cihazı tasarladı

    Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi Zeynep Demirtaş, araştırma görevlisinin danışmanlığında bozuk yolları tespit için yapay zeka destekli, kameralı cihaz tasarladı. Proje, yol güvenliğini artırarak trafik kazalarını önlemeyi ve bakım maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor.

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.


Advertisement