CHP'nin Kınık'ta Adayı Kim? - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Kınık'ta Adayı Kim?

CHP\'nin Kınık\'ta Adayı Kim?

İzmir'in Kınık İlçesi'nde CHP'li iki kişi aday gibi çalışıyor.

31.01.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Kınık İlçesi'nde CHP'li iki kişi aday gibi çalışıyor. Biri adaylığı Parti Meclisi'nden geçen Belediye Başkanı Süleyman Kaya, diğeri adaylığı Merkez Yönetim Kurulu'ndan geçen ve partinin resmi web sitesinde aday olarak görülen Mehmet Çetinkaya.

CHP Parti Meclisi, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya'yı yeniden aday gösterdi. Ancak bazı PM üyeleri Kaya'nın anketlerden çıkmadığını, yeniden aday gösterilmesi halinde seçimin riske gireceğini öne sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise itirazların kendisine yazılı olarak bildirilmesini istedi. Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu, Kınık adayını Mehmet Çetinkaya olarak açıkladı. Kaya Kınık İlçesinde miting düzenleyerek karara tepki gösterdi. Çetinkaya ise seçim çalışmalarına başladı.

KAYA: KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜM

Kaya dün İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Canlı ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirterek, "Saat 13.00'te Genel Başkan ile görüştük. Kendisine benim istifa ettiğim söylendiği için farklı değerlendirme yapılmış. Böyle bir şeyin olmadığını söyledim. O da 'PM'nin aldığı karar geçerlidir. Çalışmaya devam edin. 30 Mart'ta Kınık'ı istiyorum' dedi. Ben de döndüm ve aday olarak çalışmaya başladım" diye konuştu.

Öte yandan partinin www.chp.org.tr adlı resmi web sitesinde aday olarak görülen Mehmet Çetinkaya partinin resmi adayının kendisi olduğunu belirterek, "Köy köy ev ev geziyorum. Halkın ilgisi var. Seçimleri kazanıp en iyi sonucu alacağıma eminim. Bu parti beni 25 yaşında belediye meclis üyesi, 30 yaşında ilçe başkanı yaptı. Adaylığım geri alınsa dahi ben CHP'li olmaktan ve adayın arkasında durmaktan vazgeçmeyeceğim" dedi.

CHP İL BAŞKANI:  ADAYIMIZ ÇETİNKAYA

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise "Partimizin resmi internet sitesinde Mehmet Çetinkaya aday olarak görünüyor. Onun dışındakiler bizim spekülasyon ve yanlış haberdir. Sıkıntı yok. Ben Genel Başkan'ın ayaküstü söylemleri olacağına inanmıyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'nin Kınık'ta Adayı Kim? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement