CHP'nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü

CHP\'nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla, CHP Silivri İlçe Başkanlığı heyeti Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

09.09.2016 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla, CHP Silivri İlçe Başkanlığı heyeti Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Göçengil, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 'İki büyük eserimden' biri diye tanımlanan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 9 Eylül 1923'te Atatürk tarafından kurulduğunu kaydetti.

Türkiye'yi kuran, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve demokrasisini inşa eden CHP'nin zor günlerin partisi olduğunu dile getiren Göçengil, şöyle devam etti:

"Otel lobilerinde kurulan partilerin aksine savaş meydanlarında, kanla kurulmuş bu parti savaşın hakim olduğu zor günlerde ortaya çıkarak, halkı örgütlemiş ve kurtuluşu sağlamıştır. Halkımızın o günlerde nasıl CHP'ye ihtiyacı olmuşsa bugün de kurtuluş için CHP'ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, yılmadan, vatanımız için her türlü fedakarlığı yaparak Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarının korunması için var gücümüzle çalışacağız. Partimiz çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur. Teröre karşı, emperyalizme karşı, haksızlıklara karşı, omuz omuza, adım adım durmadan ilerleyeceğiz."

Törene, Silivri Belediye Başkanı Başkanı Özcan Işıklar, belediye meclisi üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement