CHP'nin Kütahya Mitingi - Son Dakika
Yerel

CHP'nin Kütahya Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse merak etmesin, 8 Haziran yeni bir başlangıç olacaktır.

29.05.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse merak etmesin, 8 Haziran yeni bir başlangıç olacaktır. Bu milleti borç batağından kurtaracağım. Sözüm sözdür" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için çalıştığını savundu.

Kendisinin ise halk için çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu şehir, 13 yılda en çok mağdur edilen şehirlerden birisidir. Devletin kurduğu bütün fabrikaları özelleştirdiler. Binlerce özelleştirme mağduru çıktı. Hala Simav depreminin yaralarını sarmadılar. Hangi yüzle Kütahya'dan oy istiyorlar? En temiz duygularımızı sömürdüler. Ben senin haklarını savunacağım. Çini üreticisi kardeşim, senin haklarını savunacağım. 13 yıllık süreye bakın. Ne oldu? Şu anda işsizlikte Avrupa birincisiyiz. Genç işsizlikte Avrupa birincisiyiz. Açlık sınırı bin 349 lira. 8 milyon emekli, bin liranın altında aylık alıyor. Seni açlığa mahkum etti, bu iktidar. Yoksulluğa mahkum etti, bu iktidar. Simav'da deprem oldu. Depremin olduğu gün Simav'a giden tek lider benim. Oradaki vatandaşlarımla kucaklaşan tek lider benim. Hiç kimse merak etmesin, 8 Haziran yeni bir başlangıç olacaktır. Bu milleti borç batağından kurtaracağım. Sözüm sözdür."

Kılıçdaroğlu, iktidarın yoksulluğu bitirme sözü verdiğini belirtti.

Buna karşın yoksul sayısının arttığını öne süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"(Yasakları kaldıracağım) dediler. Dünyanın yasağını getiriyorlar. 'Yolsuzluğu bitireceğiz' dediler. Hepsi köşeyi döndü. Faturayı şimdi siz ödüyorsunuz. İşsizlikle ödüyorsunuz. Emekli kardeşim, özelleştirme mağduru kardeşim, senin hakkını savunan benim. Yolsuzluklar yapılıyor. Bu ülkede çocuklar yatağa aç giriyor. 'Yoksulluğu 4 yıl içinde bitireceğim' diyen, söz veren tek lider benim, tek parti CHP. 17 milyon yoksulumuz var. Annelere, size sesleniyorum: Sizin evinizde akşam tencere kaynamadığı zaman hangi dertleri yaşadığınızı çok iyi biliyorum. Oğlunuz, kızınız işsizse o evde huzurun olmadığını çok iyi biliyorum. İşsizliğin nasıl bir bela olduğunu çok iyi biliyorum. Onlar yani Ankara'daki beyler sizleri unuttular. Sevgili anneler, ben sizden birisiyim, sizin evladınızım. Siz nasıl yaşıyorsanız, ben de onun gibi yaşıyorum. Çocuklarımın, kardeşlerimin, gemileri, yatları, hanları, hamamları yok. Sizin neyiniz varsa benim de aynı şeylerim var. O Ankara'daki beyler sizden koptular. 13 yıl önce oy verdiğiniz bir parti yok artık. Saraylarında oturanlar var. Altın klozetli tuvaletlerinde oturanlar var. Emekliye para verilir mi diyenler var? 'Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım' dediğimde, 'Bu, işçiye zulümdür' diyenler var."

"Yoksulluğu bitireceğim"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, meydandaki ve televizyon başındaki annelere seslendiğini bildirdi.

Onlardan, komşularını ikna etmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Diyeceksiniz ki 'Yeni bir başlangıç yapacağız, Kılıçdaroğlu diyor ki ben yoksulluğu bitireceğim.' Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Söz, sözüm sözdür" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, asgari ücreti bin 500 liraya çıkarma sözü verdiğini anımsattı.

Koro halinde bağırıp bunu eleştirenlerin, kendisini işverenlere şikayet edenlerin bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Asgari ücretli kardeşimi sesleniyorum: Ayda 949 lira alıyorsun. Açlık sınırı bin 349 lira. Sen açlık sınırının altına bir maaş alıyorsun. Senin derdini en iyi ben bilirim. Senin için asgari ücreti bin 500 lira yapacağım. İtiraz ediyorlar, 'Bu para verilemez' diye. Sen saraya parayı harcadın. Asgari ücretliyi düşünemezsin. Sen artık, tuvalete giderken bile altın klozetli tuvalet kullanıyorsun. Sen işçinin halinden almazsın" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'nin Kütahya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement