CHP'nin Seçim Bildirgesine "Terör" de Giriyor - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Seçim Bildirgesine "Terör" de Giriyor

CHP\'nin Seçim Bildirgesine "Terör" de Giriyor

1 Kasım seçimleri için startı veren CHP'nin seçim bildirgesinde artan terör olaylarına yönelik tespit ve önerilerle birlikte vatandaşa yönelik ekonomik vaatlere yer verilecek.

14.09.2015 11:03  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin seçim bildirgesinde "artan terör olayları"na yönelik tespit ve öneriler de yer alacak.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, 1 Kasım seçimleri için çalışmaların sürdüğü CHP'de, seçim bildirgesinin, 30 Eylül Çarşamba günü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanması bekleniyor. Parti, 7 Haziran seçiminde açıklanan bildirgeyi revize ediyor. Bu kapsamda yeni bildirgede, "artan terör olayları"na yönelik tespit ve öneriler de bulunacak.

ÇÖZÜM İÇİN TBMM ADRES GÖSTERİLECEK

"Eşit yurttaşlık" vurgusunun yapılacağı seçim bildirgesinde, sorunların çözümü için TBMM adres gösterilecek. Demokrasi, hukuk devleti, yeni anayasa, sosyal devlet, refahın tabana yayılması başlıklarının ön plana çıkacağı bildirgede, tüketiciler, gençler, engelliler, üniversite öğrencileri, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları için vaatler yer alacak. Bildirgede, ekonomik ve sosyal, sürpriz bazı taahhütlerin de bulunabileceği, bu konuda çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

DİKKAT ÇEKEN VAATLER

CHP'nin 7 Haziran'daki seçim bildirgesindeki, asgari ücretin vergiden muaf tutularak, aylık net bin 500 lira olması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesi, kredi kartı ve bireysel kredilerin faiz borçlarının en az yüzde 80'inin silinmesi, atanamayan öğretmenin kalmaması, yılda en az 1 milyon kişiye istihdam sağlanması, çiftçiye mazotun 1,5 liradan verilmesi, taşeron işçiliğin kaldırılması, Aile Sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımların iki katına çıkarılması gibi vaatler dikkat çekmişti.

"KOALİSYON SÜRECİ ANLATILACAK"

Seçim bildirgesinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından açıklanmasının ardından, miting ve gezi programına başlanacak. Kılıçdaroğlu'nun, 7 Haziran'daki gibi yoğun miting programının olmadığı, çeşitli televizyon programlarına katılmasının planlandığı belirtiliyor.

REKLAM KAMPANYASINA DÜZENLEME

Reklam filmleri için de hazırlıklarını sürdüren CHP, bu seçimde 7 Haziran'daki kadar geniş bir reklam kampanyası yürütmeyecek. Sayıları az olmakla beraber, flama ve afişler hazırlatan CHP, partinin koalisyon görüşmelerindeki tavrını anlatan broşürler de bastırıyor.

CHP'nin 7 Haziran sonrası hükümet kurulması için takındığı olumlu tavrın aktarılacağı broşürlerde, koalisyon hükümeti kurulsaydı " Türkiye'nin kazanımlarının neler olacağı" anlatılacak.

LİSTE BELİRLEME MESAİSİ SÜRÜYOR

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla milletvekili listesinin son halini verecek. Aday adaylığı için bin 644 başvurunun yapıldığı partide, 7 Haziran'da milletvekili seçilen 131 ismin yerini koruyacağı belirtiliyor.

Başarısız olan iller için çalışma yapan genel merkez, Tunceli'de milletvekili adayını eğilim yoklamasıyla belirleyecek. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mersin başta olmak üzere, bazı illerde de aday belirleme konusunda çalışma yapılıyor.

ÖZTÜRK YILMAZ ARDAHAN'DAN ADAY

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olduğu sırada, terör örgütü IŞİD militanları tarafından kaçırılan ve 101 gün sonra konsolosluk personeliyle birlikte kurtarılan Öztürk Yılmaz'ın Ardahan'dan, CHP kontenjanından bulunduğu RTÜK üyeliğinden istifa eden Ali Öztunç'un ise Kahramanmaraş'tan aday gösterilmesi bekleniyor.

Aday listesinin, gelecek günlerde toplanması beklenen Parti Meclisi'nde ele alınmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edileceği ifade ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin Seçim Bildirgesine 'Terör' de Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • EREN K.: Ak trollerin zoruna gitmiş ki burda havlamaya başlamışlar inşallah CHP iktidar olup taşeron işçiliğe son verecek 17 12 Yanıtla Partisiz: Taseronluk CHP ile son bulacaksa. Chpli belediyeler neden taseron isci calistiriyor.?? 11 3 OZİ: chp li belediyelere ödenek mi veriliyor ki taşeron çalıştırmasın 1 0
  • gara: deki eeeey Kılıçdaroğlu. .... Ne Mutlu Türk'üm diyene. oyum senin. 17 6 Yanıtla
  • lazoğlu: geçen seçimdede bisürü vaatlerde bulundun hdp yani pkk yla birlik yaptınız biz sizi biliyoruz zaten bilmiyenlerde gördü 9 14 Yanıtla
  • semerci: pardon terore emanet oy veren siz deyilmiydin vatan hainler kimi kandiriyorsunuz 4 13 Yanıtla
  • can: ayıp yaww ayıp kaç senedir akp. Görüşüyor pkk. ile hale millet körmüş gibi suçu chp.ye atıyorsunuz 10 5 Yanıtla
  • Selo: Gelceyin başbakani iş bu. Cikiş 11 4 Yanıtla
  • dedesi: oglum kemal gel seni cem evine dede yapalim,gayet basarili olursun.sen bu politikadan hic anlamiyorsun oglum birak artik bu politikayi.veya seninle ortak hayvancilik yapalim.süt ve peynir satar köseyi döneriz. 5 10 Yanıtla metin taş: senide bizim orda lagimlar var oraya tayin edelim trol efendi ha ne dersin gerçi ataman için puanin tutmuyorda neyse işsiz olma 3 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement