CHP'nin Selçuk'taki Yeni Başkanı Kurayla Belirlendi - Son Dakika
Politika

CHP'nin Selçuk'taki Yeni Başkanı Kurayla Belirlendi

CHP\'nin Selçuk\'taki Yeni Başkanı Kurayla Belirlendi

İki listeyle gerçekleşen CHP Selçuk Olağan Kongresinde Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür'ün desteklediği Özge Yıldırım başkanlığındaki liste kazandı.

15.09.2013 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki listeyle gerçekleşen CHP Selçuk Olağan Kongresinde Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür'ün desteklediği Özge Yıldırım başkanlığındaki liste kazandı. Kongrede adalet ve demokrasi vurgusu yapılarak, yaklaşan yerel seçimlerde CHP Selçuk İlçe Örgütünün çok güçlü bir kadroyla yine ilçede iktidar olacağının mesajı verildi.

Efes Tiyatro salonunda gerçekleşen kongreye CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Erdal Aksünger, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, Kuşadası ve İzmir'den gelen CHP il ve ilçe yöneticileri, Belediye başkan aday adayları, Selçuk'taki çok sayıda sivil toplum kuruluşları ve partililer katıldı.

Divan Başkanlığını CHP Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Barış Erel'in yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kura ile belirlenen konuşma sırasında ilk konuşmayı yapan Avukat Özge Yıldırım seçimde adalet ve demokrasi istediğini, burada önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde partisini önce ilçede, sonra Türkiye'de iktidar yapmak olduğunu vurguladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sonra partililerinin verdiği görevle bu yola çıktıklarını belirten Yıldırım; şöyle konuştu: "Sizler, ülkenin bu korku ve baskı imparatorluğuna dönüşmüş halinde, gençlerin siyasetten uzaklaştırıldığı, apolitize edildiği kaygılarınızı dile getirdiniz. Gençlerin siyasette çıkar beklemeden, hesap kitap yapmadan, delege savaşlarına katılmadan siyasetin her kademesinde olması gerektiğini öğütlediniz. ve biz sizlerin bu önerilerinden kendimize bir görev çıkardık; dinamik ve tecrübeli bir ekip kurma zorunluluğu hissettik. Bu sebeple sizden aldığımız bu güçle, gençliğin enerjisi ve heyecanıyla her yaştan parti emekçilerinin tecrübelerini birleştirerek; önce partimizde sonra Selçuk'ta ortak aklı işletmek için kurduğumuz bu ekibin yanında olacağınıza inanıyoruz."

CHP çatısı altında tek bir hedefleri olduğunu anlatan

sözlerini şöyle sürdürdü: "Önce yerelde iktidarımızı pekiştirmek, sonra genelde iktidara gelmek. Biz partimizi her kadroda iktidara taşımak için gereken enerjiye sahibiz ve partinin gelecekteki kadrolarını oluşturmaya hazırız."

Diğer aday Selçuklu esnaf Yaşar Aydın ise, hazırlamış olduğu yazı metnini kürsüde yırtıp atarak sözlerine şöyle devam etti: "Burada önemli olan dostlukların yok olmamasıdır. En önemlisi tüm partili arkadaşlarımızla birlik olmaktır. Bu anlayışla sadece herkes elini vicdanına koysun, sonra oyunu kullansın."

Konuşmaların ardından yapılan seçim heyecanlı dakikalara sahne oldu. Toplam 118 delegenin bulunduğu ve 110 delegenin oy kullandığı seçimlerde iki aday da 55'er oy aldı. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığını iki kez saydığı oy pusulaları ikinci kez de beraber çıkınca iki aday arasında kura çekildi. Çekilen kurada genç kadroyla seçime giden Özge Yıldırım CHP'nin yeni başkanı oldu.

Özge Yıldırım başkanlığındaki CHP'nin yeni Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Caner Adıgüzel, İpek Arkan, Gökhan Ceylan, Kamran Çıtak, Demet Dabar, Mehmet Görüş, Mert Hüseyin Güney, Nuri Keskin, Sabahattin Kocaömerler, Fadıl Lale, Jale Öçal, Uğur Takar.

Seçim sonrası tüm partililer CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Selçuk'tan geçtiği İzmir Aydın otoyoluna çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın kızı Ezgi Tezcan ile Umut Yaşar'ın nikah törenine katılmak için Kuşadası ilçesine beraberindeki Milletvekilleri ile giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Selçuklu partililerini yolda görünce durdu ve yeni seçilen CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırm'ı tebrik etti. Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür,Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'na çiçek hediye ederken, tüm partililer "Başbakan Kemal" diye slogan attı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'nin Selçuk'taki Yeni Başkanı Kurayla Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement