CHP'nin Suriye Komisyonu, Çalışmalarına Başladı - Son Dakika
Yerel

CHP'nin Suriye Komisyonu, Çalışmalarına Başladı

Milletvekili Dinçer: " Bu konuda yapacağımız çalışmayla hükumete de yön vereceğiz"

12.11.2013 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığında oluşturulan CHP'nin Suriye komisyonu, sınır bölgesindeki çalışmalarına başladı.

Komisyonda yer alan İstanbul milletvekilleri Celal Dinçer ve Melda Onur ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla, gazetecilere yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dinçer, çalışmalara Gaziantep Valisi Erdal Ata ile yaptıkları görüşmeye başladıklarını belirterek, bugün de Tanrıkulu'nun katılımıyla Nizip ve Karkamış'taki kampları gezerek devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacı sayısında belirsizlik yaşandığını öne süren Dinçer, "Hükümet 2 yıl geçmesine rağmen beklediğimiz tedbirleri bir türlü almadı. Biz bu konuda yapacağımız çalışmayla hükümete de yön vereceğiz" dedi.

Onur da İstanbul'da da ciddi oranda Suriyeli sığınmacı bulunduğunu ve bunların olumsuz koşullarda ve istismara açık yaşadığını söyledi.

Şeker de Türkiye'nin, Suriye konusundaki dış politikasının yanlış savundu. Her olanı olmadan önce uyardıklarını ancak hükumetin bu uyarıları dikkate almadığını savunan Şeker, "Muhalefetin her söylediğini yanlış kabul eden bir iktidar anlayışı var" diye konuştu.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için 2 yılda harcadığı paranın 4 milyar dolara ulaştığını ileri süren Şeker, Suriye'deki iç savaşın ABD kaynaklarına göre 2015 sonuna doğru biteceğinin varsayıldığını bildirdi.

Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın da yer aldığı beş milletvekilinden oluşan komisyon, çalışmalarının ardından hazırladıkları raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacak. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'nin Suriye Komisyonu, Çalışmalarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement