CHP'nin Yalova Mitingi - Son Dakika
Yerel

CHP'nin Yalova Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlere mağdur edebiyatı yapıldığını belirterek, "Mağduriyet yaratıp nasıl oy alabilirim' diyor.

23.05.2015 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlere mağdur edebiyatı yapıldığını belirterek, "Mağduriyet yaratıp nasıl oy alabilirim' diyor. Milletin gözü açıldı artık. Sen bırak o hikayeleri, o palavraları bırak, sana sözüm söz, Kılıçdaroğlu olduğu sürece bu ülkede hiç kimse asılmayacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Ankara'da "beyler"in oturduğunu, hiçbirinin vatandaşın sorunuyla ilgisi olmadığını ve halkı değil, ceplerini düşündüklerini savundu.

Onların, emeklilerin durumunun çok iyi olduğunu sandıklarını öne süren Kılıçdaroğlu, "Sanıyorlar ki 'işsizlik' diye bir bela yok, çiftçinin durumu da çok iyi, taşeron işçisi köle düzeninde çalışıyor, onun da durumu çok iyi. Kendilerini düşündükleri için Türkiye'den haberleri yok. Şu lafımı unutmayın, Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu, halk için çalışır" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, halktan biri olduğunu, zengin, varlıklı ve aristokrat değil, 7 çocuklu aileden geldiğini, rahmetli annesinin okuma yazma bilmediğini, 7 kardeşten üniversiteye gidenin sadece kendisi olduğunu hatırlattı.

Çalıştığını, emek harcadığını, devletin en önemli görevlerinde bulunduğunu ve 27,5 yıl alın teriyle hizmet ettiğini, emekliye ayrıldıktan sonra siyasete girdiğini ve o gün bütün mal varlığını internet sitesine koyduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bundan hiç gocunmadım. 'Mal varlığı' derken, öyle diğerlerinin mal varlığı gibi değil. Mütevazı bir memurun ne mal varlığı olursa, onu da internet siteme koydum. Devletini, ülkesini, bayrağını, insanını seven birisiyim. Halka hizmet etmek istiyorum. İstiyorum ki bu ülkede yoksulluk, işsizlik olmasın, herkes huzur içinde yaşasın, her aile çocuğunu iki yanaktan öperek, gülerek, huzur içinde okula göndersin, her anne çocuğunu okula gönderirken cebine harçlığını koysun. Beslenme çantası olmasın. Çocuğumuz okulda bütün çocuklar gibi karnını doyursun, huzur içinde eğitimden sonra evine gelsin.

İstiyorum ki her evde tencere kaynasın, her evde huzur, her mahallede kreş olsun, her aile huzur, birlik içinde yaşasın. Amacım o, siyasetin amacı da o. Ahlaklı siyaset olsun. Hiç kimsenin kimliğini, inancını, yaşam tarzını siyaset konusu yapmadım, yapmayacağım. Derdim işsiz vatandaş, ona iş bulacağım. Derdim yoksulluk, varsa onu gidereceğim."

"Siyasetin kavgasından bu millet bıktı artık"

Kılıçdaroğlu, "CHP iktidara gelirse istikrar bozulur" diyenler olduğunu anlattı.

Ülkede istikrar bulunmadığını, doların, faizlerin alıp başını gittiğini, işsizliğin diz boyu olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hangi istikrardan bahsediyorlar? Her biri ayrı şeyden bahsediyor. CHP iktidarında bırakın faizlerin yükselmesini, kredi kartı borçlarının faizlerini, tüketici kredisi faizlerinin en az yüzde 80'ini sileceğiz, vatandaş rahatlayacak. Bu ülkede ilk kez vatandaşın sorunlarına değinen, huzurlu Türkiye'yi kurmak için seçim bildirgesi hazırladık. Hiç kimse seçim bildirgemizin, vaatlerimizin yanlış olduğunu söylemiyor, hiçbir kimse. Sadece şunu söylüyorlar:  'Nasıl yapacaksınız?' Sizden, onun için dedim, 4 yıl yetki istiyorum, 4 yıl. 27,5 yılımı devlete verdim. Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden sonraki en büyük bütçeyi yönettim.

'7 kardeşiz' dedim. Benim kardeşlerimin ne iş yaptığını kimse bilmez. Kimisi emekli, kimisi ev kadını, kimisi inşaatta çalışıyor. Hiçbiri köşeyi dönmedi, ihale almadı çünkü devlet nasıl yönetilir, kul hakkı nasıl yenmez, onu çok iyi biliyorum. Onun için 27,5 yılımı verdim."

Kılıçdaroğlu, 77 milyon yurttaşa seslenerek, devleti ahlakla yöneteceklerini ve ayrım yapmayacaklarını söyledi.

Partisine oy verip vermedi diye kimseyi bölmeyeceklerine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Siyasetin kavgasından bu millet bıktı artık. Bana yetki verin 4 yıl için. Özellikle geçen seçim CHP'ye oy vermemiş vatandaşımdan yetki istiyorum. Şikayet ediyorsun, 'Geçinemiyorum, çocuğum işsiz, çocuğumun masrafını karşılayamıyorum, oğlum-kızım üniversiteyi kazandı, yurt bulamıyorum' diye. 4 yıl içinde bunları çözeceğiz. Hiç kimse merak etmesin" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Efendim Muharrem İnce niye Yalova'da değil? Niye şu ile gitti?" diye zaman zaman şikayet edildiğini belirtti.

İnce'yi sadece Yalova'da değil, yeri geldiğinde diğer illerde de görevlendirdiğini, onun da gidip Türkiye, vatandaş için çalıştığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yalova'nın, Muharrem İnce ile onur duyması gerekiyor. Böyle bir şikayet gelirse deyin ki 'Öyle bir milletvekili yetiştirdik ki sadece Yalova için değil, Türkiye için çalışıyor.' Onur duyun onunla" diye konuştu.

"Adaletli düzen getireceğiz"

Yalova'nın çok vergi ödediğini ancak az hizmet aldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, kente yapılan yatırımın "kaçak saray" kadar bile olmadığını öne sürdü.

"O nedenle Ankara'dakileri cezalandırmanız lazım" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nasıl? Demokratik yollarla cezalandıracaksınız. Sandığa gideceksiniz, 'Dur, yeter, 13 yıl kredi açtık, Türkiye'nin hiçbir sorununu çözmediniz' diyeceksiniz. Kendi sorunlarını çözdüler. Sizin çocuklarınız KPSS'ye giriyor, değil mi? Onların çocukları sınava girmiyor, doğrudan devlet memuru oluyor. Neden? Ankara'da oturan beyler, o düzeni bozacağız, o düzeni yıkacağız, adaletli düzen getireceğiz. Her biriniz, daha önce CHP'ye oy vermemiş bir kişiyi ikna edin, sandığa beraber gidin. 'Gelin kardeşim, yeni başlangıç yapalım. Yaşanacak, huzurlu, herkesin barış içinde yaşadığı Türkiye, çatık kaşlı insanların değil, güler yüzlü insanların olduğu Türkiye, o nedenle biz bunu yapacağız' deyin ve ikna edin."

"Şimdi arada bir mağduriyet edebiyatı yapıyorlar"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Türkiye için çalışacağını, emek harcayacağını, alın teri dökeceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi arada bir mağduriyet edebiyatı yapıyorlar. Vatandaşa mağduriyet edebiyatı, 'kefeni giydik, efendim Azrail gelirse bilmem ne selamı vereceğiz.' ya ne oldu, savaş mı çıktı? Savaşa mı gidiyorsun? Yok böyle bir şey.  'Mağduriyet yaratıp nasıl oy alabilirim' diyor. Milletin gözü açıldı artık. Sen bırak o hikayeleri, o palavraları bırak, sana sözüm söz, Kılıçdaroğlu olduğu sürece bu ülkede hiç kimse asılmayacak. Biz vatandaşı düşünüyoruz, onlar başka şeyi düşünüyorlar. Biz yoksulu düşünüyoruz, onlar köşeyi dönüyorlar.

Biz çocuklarımız nasıl yurt bulacak, onu düşünüyoruz, onlar başka şeyler düşünüyor. Onun için söyledim, 'Bu mağduriyet edebiyatı da artık yeter' diyeceğiz. 13 yıldır yapıyorsunuz, sarayda oturuyorsunuz, Ankara'daki beyler için söylüyorum, saraylarında oturuyorlar, altlarında arabalar, uçaklar, binlerce koruma, Mercedesler, en pahalı arabalar, bir de dönüp millete 'Biz mağduruz' diyorlar. ya bırak böyle mağduriyeti, biraz da millet yaşasın. Bir de millet görsün öyle mağduriyeti, onların da sarayları, arabaları olsun."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'nin Yalova Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement