CHP, Mustafa Sarıgül'ün Üyeliğini Onayladı - Son Dakika
Politika

CHP, Mustafa Sarıgül'ün Üyeliğini Onayladı

CHP, Mustafa Sarıgül\'ün Üyeliğini Onayladı

CHP Parti Meclisi, Mustafa Sarıgül'ün üyeliğinin iadesini onayladı.

03.11.2013 18:09  Güncelleme: 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Sarıgül CHP Parti Meclisin'den 44 oy alarak, CHP'li oldu. 10 üye karşı oy kullanırken, 4 üye boş oy kullandı.

KILIÇDAROĞLU LİDERLİĞİNDE TOPLANDILAR

CHP PM Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde toplandı. Toplantıda gündem gereği "38 J maddesinde verilen yetki uyarınca tüzüğün 75. maddesine göre bağışlanma istekleri" görüşüldü. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ismine kesin gözüyle bakılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de geri dönüş başvurusu bu kapsamda ele alındı.

8 YIL SONRA GERİ DÖNDÜ

Edinilen bilgiye göre yapılan gizli oylama sonucu, PM'de 44 üyenin 'evet' oyuyla Sarıgül hakkındaki ihraç kararı kaldırıldı. Oylamada 58 PM üyesinin oy kullanırken, 10 üyenin ret oyu verdiği, 4 oyun da boş kullanıldığı belirtildi. Böylece Sarıgül 8 yıl aradan sonra yeniden CHP üyesi oldu.

HIZLI BİR OYLAMA YAŞANDI

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP tüzüğünün 75. maddesi uyarınca verdiği "bağışlanma ve af isteği'' dilekçesi CHP Parti Meclisi'ne sunuldu. Saat 17.30'da başlayan oylama hızlı bir şekilde yürütülerek Sarıgül'e onay verildi.

"SARIGÜL'E EVET"

Sarıgül için yapılan oylamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in "Evet'' oyunu ''görünür şekilde'' kullandığı görüldü. İlhan Cihaner ile Oğuz Oyan ise Sarıgül'ün dönüşüne muhalefet etti. Cihaner, "Sarıgül bizi partimizin değerlerinin bağlarıyla koparır.'' dedi.

"DİLEKÇE UYGUNDUR"

Öte yandan, bugün medyada çıkan Sarıgül imzalı dilekçenin ise gerçek olmadığı belirtildi PM üyelerinin itirazı sonucu, CHP Başkanlık Divanı, "Dilekçe doğru değil. Sayın Sarıgül, tüzüğe uygun bir dilekçe verdi.'' dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP, Mustafa Sarıgül'ün Üyeliğini Onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement