CHP Parti Meclisi Üyesi Işık: "Kadın-Erkek Eşitsizliğinin Bulunduğu Ülkede Kaynaklar İsraf Oluyor" - Son Dakika
Yerel

CHP Parti Meclisi Üyesi Işık: "Kadın-Erkek Eşitsizliğinin Bulunduğu Ülkede Kaynaklar İsraf Oluyor"

CHP Parti Meclisi Üyesi Işık: "Kadın-Erkek Eşitsizliğinin Bulunduğu Ülkede Kaynaklar İsraf Oluyor"

Eşit Yaşam Derneği ve Konak Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Belediyelerde Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonlarını Daha Verimli Nasıl Çalıştırabiliriz?’ çalıştayında konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık, “Kadın-erkek eşitsizliğinin bulunduğu bir toplumda, bir ülkede, kaynaklar israf oluyor, kalkınma ve gelişme yavaşlıyor, çok arzu ettiğimiz katılım düşüyor ve demokrasi zayıflıyor” dedi.

17.07.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşit Yaşam Derneği ve Konak Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Belediyelerde Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonlarını Daha Verimli Nasıl Çalıştırabiliriz?' çalıştayında konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık, "Kadın-erkek eşitsizliğinin bulunduğu bir toplumda, bir ülkede, kaynaklar israf oluyor, kalkınma ve gelişme yavaşlıyor, çok arzu ettiğimiz katılım düşüyor ve demokrasi zayıflıyor" dedi.

Eşit Yaşam Derneği ve Konak Kent Konseyi tarafından 'Belediyelerde Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonlarını Daha Verimli Nasıl Çalıştırabiliriz?' çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık, "Biz biliyoruz ki kadın-erkek eşitliği ciddi bir sorundur. Eşitlik konusu, ayrımcılık konusu başlı başına ciddi bir sorundur ve sadece kadınların sorunu değildir. Tüm toplumun sorunudur. Acıtan tarafı kadınlar gibi görünse de erkekleri de acıtan tarafı vardır. Bu ülkenin geleceğini belirleyecek kadar ciddi bir meseledir. Onun için biz kadın-erkek eşitsizliğinin bulunduğu bir toplumda, bir ülkede biliyoruz ki kaynaklar israf oluyor, kalkınma ve gelişme yavaşlıyor, çok arzu ettiğimiz katılım düşüyor ve demokrasi zayıflıyor" diye konuştu.

"YEREL YÖNETİMLERİN BÜYÜK KATKISI VAR"

Çalıştaya katılan Konak Belediye Başkan Yardımcısı Tansel Namlıses de, kadın-erkek eşitliğinin iyi bir noktaya gitmeye başladığını ve bu konuda umutlu olduğunu belirtti. Namlıses şöyle konuştu:

"Biz yerel yönetimlerin bu işte çok büyük katkısı var. 11 binin üzerinde kadınımız semt merkezlerindeki kurslarımıza geliyor. Yaklaşık 67 branşta kursumuz var. Kadınlarımıza imkan verilirse, hedef gösterilirse özgürlüklerine, eşitliklerine, haklarına sahip çıktıklarını ve bu konuda mücadele ettiklerini gördük." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Parti Meclisi Üyesi Işık: 'Kadın-Erkek Eşitsizliğinin Bulunduğu Ülkede Kaynaklar İsraf Oluyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement