CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer Almanya'da - Son Dakika
Yerel

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer Almanya'da

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer Almanya\'da

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof Dr Gaye Usluer, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, CHP Kuzey Bavyera Birliği Kadınlar Kolunun davetlisi olarak Almanya’nın Nurnberg şehrine gitti.

09.03.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof Dr Gaye Usluer, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, CHP Kuzey Bavyera Birliği Kadınlar Kolunun davetlisi olarak Almanya'nın Nurnberg şehrine gitti.

İki gün süren ziyareti sırasında CHP Kuzey Avrupa Birliği Örgütü ile toplantı yapan Usluer, Nurnberg Türk Konsolosu Asip Kaya'ya ve Nurnberg Engelliler Derneği Federasyonu da ziyaretler gerçekleştirdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen aktivitede "Kadına Şiddet ve İç Güvenlik Paketi" hakkında konuşan Usluer, toplantıya katılan gurbetçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlayıp, günün anlam ve önemine kısaca değindi. Usluer, "Türkiye kadına şiddet konusunda yapılan araştırmalarda notu en kötü ülkeler arasında. Türkiye'de her 4 saatte 1 kadın tecavüz ya da şiddete uğruyor. İnsan Hakları Derneği'nin 2014 verilerine göre Türkiye'de 776 kadın toplumsal alanda şiddet, taciz ve tecavüze uğradı. 294 kadın şiddete uğrayarak hayatını kaybetti. Öldürülen kadınlarımızın katili yüzde 46'sında eşi, yüzde 10'unda ise sevgilisiydi. Daha vahim olan öldürülen her 100 kadından 9'u öldürüleceğinden emindi. Koruma talebinde bulunmuştu bu nedenle. Bir kısmı koruma altındayken öldürüldü.

Tüm bu rakamlar Türkiye'de kadına şiddetin boyutlarının ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. Buna karşın AKP hükümeti sorunun karşısında aciz, çoğu zamanda duyarsızlık içinde. Sorunun çözülememesinin nedeni kadını ve erkeği eşit görmeyen, kadını 2. Sınıf vatandaş olarak gören, eğitimden istihdama her alanda yaptıkları düzenlemelerle kadını eve kapatmaya çalışan gerici zihniyet, gerici beyinlerdir" dedi.

'İÇ GÜVENLİK PAKETİ'

Konuşmasının 2. bölümünde 'iç güvenlik paketi' hakkında konuşan Usluer, "Bu paketin gerekçesi olarak iç güvenlik tehdidi gösteriliyor. Bu nedenle vali ve kaymakamlar üstün yetkilerle donatılarak, polis ve jandarmaya yetki verilerek Cumhuriyet Savcıları aradan çıkartılarak gözaltı ve tutuklama yetkileriyle donatılmaya çalışılıyor. Türk Ceza Kanununda zaten silah olarak tanımlanmış olan molotof kokteyli, taş sapan kullananlara karşı polise ateşli silah kullanma yetkisi vermeye, bu nedenle ölümler olduğunda ise polisin yargılanmasının önünü kesmeye çalışan bir paket. Toplantı ve ifade özgürlüğü kıskaç altına alınmaya daha doğrusu sonlandırılmaya, yargının yetkileri elinden alınmaya çalışılıyor. Esas hedef Başkanlık sistemine ulaşmaya çalışırken 'dikensiz gül bahçesi' ile bir anlamda kendi güvenlik tehditlerini ortadan kaldırmak. Toplumun konuşan, düşünen tüm kesimlerini susturmak, korkutmak ve sindirmek. AKP iktidarları 2002'den beri 'askeri vesayete son vereceğiz' söylemleri ve eylemleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerini itibarsızlaştırırken yapılmak istenen 'yürütmeye bağlı polis vesayetinin' oluşturulmak istenmesidir. Demokratik muhalefet hakkına darbedir, demokrasinin rafa kaldırılmak istenmesidir. Ne yazık ki TBMM'de demokrasi sadece parmak sayısıyla işletildiğinden, meclisteki muhalif partilerin yasaya karşı konuşmaları engellenmekte, muhalefet milletvekillerine şiddet uygulanmaktadır. AKP TBMM'de iç huzur ve iç güvenliğin bozulmasına neden olmuştur" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer Almanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement