Chp Pm Toplantısı Sona Erdi: Sarıgül CHP'de, 295 Aday Netleşti - Son Dakika
Güncel

Chp Pm Toplantısı Sona Erdi: Sarıgül CHP'de, 295 Aday Netleşti

Chp Pm Toplantısı Sona Erdi: Sarıgül CHP\'de, 295 Aday Netleşti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

03.11.2013 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ihraç kararı kaldırılırken, toplam 295 seçim çevresinde de adaylar netleşti.

PM toplantısında gündem gereği öncelikli olarak MYK raporu görüşüldü. Ardından yerel seçim çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, kesinleşen 295 seçim çevresindeki belediye başkan adayları PM'ye sunuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, PM'den alınan onayla CHP'nin önümüzdeki yerel seçimler için toplam 295 il, ilçe ve belde belediye başkan adayları da netleşmiş oldu. CHP'de adayları kesinleşen 16 il şöyle:

"Adıyaman (Zeynel Bakır), Afyonkarahisar (Mehmet Ecer), Bolu (Mehtap Özcan Mısırlıoğlu), Burdur (Ali Orkun Ercengiz), Çankırı (Taner Karagöz), Giresun (Kerim Aksu), Gümüşhane (Cem Köksal), Isparta (Lütfi Çakmakcı), Malatya (Hakan İnci), Nevşehir (Serkan Sağlamer), Ordu (Seyit Torun), Sinop (Baki Ergül), Sivas (Gülümser Heper), Aksaray (Doğan Koşar), Karaman (Merih Ünver), Osmaniye (Haydar Aktürk)."

-3 KADIN ADAY-

Buna göre CHP'li belediyeler tarafından yönetilen Ordu ve Sinop'ta adaylar değişmemiş oldu. Ordu'da Seyit Torun, Sinop'ta da Baki Ergül yeniden aday gösterildi. Açıklanan illerden; Sivas, Karaman ve Bolu'da ise kadın adaylar yerel seçimlerde yarışacak.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde de bir süre önce Demokrat Parti'den transfer edilen mevcut belediye başkanı Mehmet Kocadon aday oldu.

Başkent Ankara'da adayları netleşen ilçeler ise şöyle: "Akyurt (Gürsel Kıranoğlu), Bala (Müslim Çoşar), Beypazarı (Abdullah Özdemir), Evren (Emrullah Eren), Gölbaşı (Ercan Şimşek), Haymana (Celal Çetin), Kalecik (Nevzat Şahin)."

Yine Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde Fikret Akova, Hatay'ın Antakya İlçesi'nde Ramiz Parlar, Kocaeli'nin İzmit İlçesi'nde Sefa Sirmen ve Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde Sami Torun aday olarak gösterildi.

-SARIGÜL: "PM'NİN KARARI ÖZLENEN BÜYÜK BULUŞMAYA ÖNEMLİ BİR KATKI"-

CHP Sözcüsü Koç açıklamasında, toplantıda yapılan oylama sonucu, aralarında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de bulunduğu 5 kişinin af isteminin PM'de görüşülerek haklarındaki ihraç kararının kaldırıldığını da kaydetti.

Öte yandan Sarıgül, CHP üyeliğiyle ilgili ilk yorumu da sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yaptı. Sarıgül, " CHP Parti Meclisi'nin almış olduğu bu karar, Türkiye'nin özlediği büyük demokratik buluşmaya çok önemli bir katkıdır. Parti Meclisimizin almış olduğu bu karar, "birlikte sevgiyle' geleceğe yol almanın başlangıcıdır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp Pm Toplantısı Sona Erdi: Sarıgül CHP'de, 295 Aday Netleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti
    12:09 Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yaşayan Bilal Yiğit, girdiği bunalım sonucu 2 adet akrep yedikten sonra yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi
    12:09 Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi

    Çin'de ankete dayalı kentsel işsizlik oranı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puanlık düşüşle ortalama yüzde 5,2 seviyesinde gerçekleşti. Mart ayında ise işsizlik oranı yüzde 5,2 olarak kaydedildi. Kırsal kesimdeki göçmen işçi sayısı ise yüzde 2,2 artarak 185,88 milyona ulaştı. Ayrıca, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası da yüzde 5,3 artış gösterdi.

  • Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı
    12:08 Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3' tenis şampiyonası, Türkiye'nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Bandırma Tenis Kulübü ve Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen şampiyona, 19 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek. Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma'da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma'yı temsil eden 8 oyuncu, şehrin ismini duyurmak için aylar öncesinden hazırlıklarına başladı.

  • Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı
    12:08 Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde devriye gezen yunus ekipleri, şüphelendikleri bir kişiyi durdurup arama yaptı. Yapılan aramada şüphelinin çaldığı ayakkabılar bulundu. Ayakkabılar sahibine teslim edilirken, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi
    12:04 AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi

    Bursa İl Seçim Müdürü Mehmet US, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için alkış istemesinin ardından aynı isteği AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık için de yapmıştır.


Advertisement