CHP PM Üyesi Ağyüz: "Olağanüstü Kurultay Toplanamaz" - Son Dakika
Güncel

CHP PM Üyesi Ağyüz: "Olağanüstü Kurultay Toplanamaz"

Seçim sonuçlarının ardından CHP'de parti içi muhalefet kazan kaldırırken, CHP PM üyesi Yaşar Ağyüz, "Kurultay toplanması için gerekli imzayı bulamazlar

14.06.2011 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim sonuçlarının ardından CHP'de parti içi muhalefet kazan kaldırırken, CHP PM üyesi Yaşar Ağyüz, "Kurultay toplanması için gerekli imzayı bulamazlar. Toplansa bile sonuç alamazlar" dedi.

CHP'de bazı isimler olağanüstü kurultay isterken bazıları da bu talebe karşı çıkıyor. Bazı isimler de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun güven tazelemek için kurultayı toplayabileceğini ifade ediyor.

ANKA'ya konuşan CHP PM üyesi Mesut Değer, seçim sonuçlarının başarısız olduğunu iddia ederek, "57 il başkanı kırgın. Dışarıdan ithal adaylar getirildi. Eski ve yeni CHP ayrımı yapıldı. Genel başkan yardımcılarının söylemi toplumda rahatsızlık yarattı" dedi.

-KURULTAY HESABI-

Olağanüstü kurultay için yaklaşık 260 delegenin imza toplaması gerektiğini ifade eden Değer, "Yapan kişiler gündemi belirler. Genel başkanlık seçimi yapılacaksa salt çoğunluk aranır. Bu da yaklaşık 651 yapar" dedi.

-KILIÇDAROĞLU'NUN TAVRI BEKLENECEK-

CHP kulislerinden sızan bilgiye göre parti içi muhalefet harekete geçmeden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrını bekleyecek. Kılıçdaroğlu'nun kurultayı toplamaması halinde parti içi muhalefet kurultay için çalışma yapmayı planlıyor. Parti içi muhaliflerin hedef tahtasında ise genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ile Sezgin Tanrıkulu yer alıyor.

-"KURULTAY TOPLANAMAZ"-

ANKA'ya konuşan CHP PM üyesi Yaşar Ağyüz, olağanüstü kurultay taleplerine karşı çıktı. Örgütlerin Kılıçdaroğlu'nun hızına ulaşamadığını ifade eden Ağyüz, "Kılıçdaroğlu'nun önderliğindeki kadro içinde yetersizlik olabilir ama bu günahı Kılıçdaroğlu'na mal etmek, yargılamak yanlış olur. Kılıçdaroğlu kalmalı, MYK'da bazı isimler değişmeli" dedi.

-"OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAğrıSINA KARŞIYIM"-

Olağanüstü kurultay talebine karşı olduğunu vurgulayan Ağyüz, şöyle dedi:

"Olağanüstü kurultaya gerek yok. Kılıçdaroğlu gereğini fazlasıyla yaptı. Kılıçdaroğlu görevini yapmıştır. Sorun örgütten kaynaklanmaktadır. Kılıçdaroğlu'na ayak uyduramamıştır.

MYK'da söylemde birlik sağlanamadı. Kurultay toplanamaz. Toplansa bile sonuç alamazlar, sonuç için yüzde 50 gerekli. Bunu bulmaları çok zor. "

-İDAM SEHPASI BENZETMESİ-

Genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ile Sezgin Tanrıkulu'na yönelik tepkilere de Ağyüz, "Günah keçisi aranıyor. Bunlar vitrinde olduğu için bunların adı geçiyor. Günah keçisi aranması, idam sehpasına çıkarılması yanlış ama kendilerini gözden geçirmesi gereken insanların arasındadır" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP PM Üyesi Ağyüz: 'Olağanüstü Kurultay Toplanamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement