CHP Sinop Milletvekili Karadeniz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz Açıklaması

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan Sinop Orman Bölge Müdürlüğünü yeniden kente kazandıracaklarını söyledi.

05.10.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan Sinop Orman Bölge Müdürlüğünü yeniden kente kazandıracaklarını söyledi.

Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP iktidarında orman köylüleri ve orman kooperatiflerine tanınan yasal hak ve önceliklerin genişleyeceğini belirtti.

Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün siyasi bir kararla kapatıldığını öne süren Karadeniz, şöyle konuştu:

"Sinop, işletme müdürlüğü seviyesine düşürülerek önemli bir kayıp yaşadı. Çünkü ekonomik anlamda Sinop'un gelirleri başka bir ile gidiyor. Kapatılan bölge müdürlüğüne karşın neredeyse hiç orman bulunmayan ve işletme müdürlüğü bile ihtiyacı fazlasıyla karşılayabilecek olan Kayseri ve Şanlıurfa illerine bölge müdürlüğü kuruldu. Yaklaşık yüzde 60'ı aşan bir alanı orman olan bölgemiz ve ormandan geçimini sağlayan yöre halkımız bu değişimden mağdur oldu. Biz Sinoplu'yuz. Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan Sinop Orman Bölge Müdürlüğünü kente yeniden kazandıracağız. Orman köylüsünün her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Orman köylümüze zarar verecek hiçbir şeyi Sinop'a yaptırmayacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Sinop Milletvekili Karadeniz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement