CHP Soma İçin Çalışma Komisyonu Kuruyor - Son Dakika
Güncel

CHP Soma İçin Çalışma Komisyonu Kuruyor

CHP Genel Merkezi, Manisa Soma'da yaşanan maden faciasının ardından geniş bir ekibin yer alacağı çalışma komisyonu kuruyor.

15.05.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Merkezi, Manisa Soma'da yaşanan maden faciasının ardından geniş bir ekibin yer alacağı çalışma komisyonu kuruyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla oluşturulacak komisyonda, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya başkanlığında, bazı genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri yer alacak. Komisyon, faciayı detaylarıyla araştıracak, üyeler tek tek aile ziyaretlerinde bulunacak.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Genel merkezde yaklaşık 4 süren toplantıda, Kılıçdaroğlu Soma'daki maden faciasının yakından takip edilmesi talimatı verdi. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'yı görevlendirirken, geniş katılımlı bir komisyon kurulması kararı alındı.

Akkaya konuyla ilgili ANKA'ya yaptığı açıklamada, çalışma komisyonun Soma'da meydana gelen maden faciasını araştırmak, hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret etmek, sorunlarını tespit etmek amacıyla oluşturulacağını ifade ederek, "Maden kazasıyla ilgili bir ön rapor hazırlayacağız. Nedenleri, aksaklıklar Bu konularla ilgili çalışmalar yapmak üzere bir çalışma komisyonu kuracağız" dedi. Akkaya, kendisinin dışında Genel Başkan Yardımcıları Emel Yıldırım, Bülent Tezcan ve Sezgin Tanrıkulu'nun da komisyonda yer alacağını belirterek, özellikle mühendis ve hukukçu olan milletvekillerinin çalışmada yer alacağını kaydetti.

CHP farklı illerde, bölge milletvekillerinden oluşan gruplarla çalışmalarını yürütecek. Komisyon, teknik bilgiler için dışarıdan da destek alacak, meslek odalarından, iş güvenliği uzmanlarından yardım istenecek.

-"AİLELER TEK TEK ZİYARET EDİLECEK, EVLERDE DUA OKUNACAK"-

Facianın teknik araştırmasının yanı sıra, CHP aileleri de yalnız bırakmayacak.

Bu acılı günlerde, kısa süre içinde bütün ailelere ulaşmak istediklerini söyleyen Akkaya, "Çok geniş bir alan. Zonguldak'ta, İzmir'de, Çorum'da ölen madencilerimizin aileleri var. Onun için o ailelere ulaşmak kolay değil, bu nedenle geniş bir ekip kuruyoruz" dedi. Çalışma komisyonunda İstanbul Milletvekili, eski müftü İhsan Özkes'in de yer aldığını belirten Tezcan, "Tek tek aileleri ziyaret edeceğiz. Gittiğimiz evlerde ailelerin acılarına ortak olmak istiyoruz. Evlere gittiğimiz zaman, vefat edenler için bir dua etmek, onları hiç olmazsa dualarla anmak istiyoruz" dedi.

CHP olarak sağlıklı bir çalışma yapmak istediklerini belirten Akkaya, komisyon tarafından hazırlanan raporun daha sonra Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK'ya da sunulacağını kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Soma İçin Çalışma Komisyonu Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement