CHP Sözcüsü Koç, Kurultayın Yapılacağı Salonda Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Politika

CHP Sözcüsü Koç, Kurultayın Yapılacağı Salonda Basın Toplantısı Düzenledi

CHP Sözcüsü Koç, Kurultayın Yapılacağı Salonda Basın Toplantısı Düzenledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç, CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayının yapılacağı ATO Comgresium’da basın toplantısı düzenledi.

04.09.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç, CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayının yapılacağı ATO Comgresium'da basın toplantısı düzenledi. Koç, CHP kurultaylarının çok renkli geçtiğini söyledi.

Basın toplantısına Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Emel Yıldırım da katıldı. Faaliyet raporu ve hesap raporu ve bunlar üzerinde görüşme maddeleri olmadığından doğrudan genel başkanlık seçimine geçileceğini belirterek, ilk defa oylamanın paralel mekanda yapılacağını kaydetti. Koç, tüzük değişikliğine ilişkin "Uygulamada doğan bazı aksaklıkların giderilmesine dönük değişiklikleri görüşüyor. Bunlar 3-4 maddeyi geçmeyecek. Ne CHP Kurultaylarında PM seçimlerinde asıl olan çarşaf listenin ortadan kaldırılması ne ön seçimin genişletilmesine dönük atılan adımlardan taviz verilmesi söz konusu değildir. Hiç kimse demokratikleşmeden geriye adım atılacağı yönünde bir propagandayı kendi amacı için kullanmasın. Bunlar gerçekçi değildir. Askeri nizam altında, büyük disiplin gösterileriyle yapılan bir kongre değil. Parti Meclisi seçimlerinde çok sayıda kişi aday olacak. Bunlar çarşaf listede gösterilerek, daha sonra delegelerimiz bu çarşaf listede en az 47, en çok 52 kişi işaretleyerek tercihlerini belirtecekler" şeklinde konuştu.

"AKTÜEL KAMERAYA İZİN VERİLMEYECEKTİR. ÇÜNKÜ MERKEZİ YAYINLA BİZ TÜMÜNÜ YAPACAĞIZ"

Kurultayın yapılacağı salonun 3 bin 250 kişilik oturma kapasitesine sahip olduğunu bildiren Koç, "Bunun için de eski genel başkanlarımız, mevcut sayın genel başkanımız, genel başkanlığa adaylığını koymuş arkadaşımız, partide görev yapmış büyüklerimiz, diplomatik davetliler, büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, STK temsilcileri, Gezi olaylarının mağdurlarının yakınları, Uludere'de mağdurlarından temsilciler, gazilerimiz, şehitlerimizin temsilcileri onur konukları arasında yer alacaklar. CHP'nin bin 218 delegesi ilk defa kendi isimlerine ayrılmış koltuklarda ve kart numaralarında oturacakları koltuklarında belirtildiği yakalarında olmak üzere kurultayımıza katılacaklardır. 905'e yakın basın mensubu kurultayımızı izleyecektir. Aktüel kameraya izin verilmeyecektir. Çünkü merkezi yayınla biz tümünü daha önce burada yapılan büyük tanıtım toplantılarında da görüldüğü gibi benzer bir uygulama yapacağız. Kim ne şekilde yayın politikasına sahip olursa olsun, CHP basın özgürlüğü temelinde hiçbir basın organına akreditasyon sınırlaması getirmemiştir. Bu da birilerine ders olsun" ifadelerini kullandı.

Koç, " 'Birlik ve Kardeşlik Kurultayı' 18. Olağanüstü Kurultayın teması. CHP kurultayları renkli olur. Çok adaylı kurultaylardır. Çarşaf listeyle seçme ve seçilme özgürlüğünün tam yansıdığı seçimlerdir. O yüzden renkli geçer" dedi.

"ASIL OLAN ÇARŞAF LİSTEDİR"

Bir gazetecinin, bir önergeyle blok listeye dönüş olup olmayacağı sorusuna, "Genel başkanımızın da açıklaması var. Asıl olan çarşaf listedir ve çarşaf listenin uygulanmasına dönük kendi talebini, beklentisini iletmiştir. Kurultaydan bir gün önce hiç kimseyle polemiğe girmek istemiyorum ama bahsettiğiniz kişiler, şimdiye kadar çarşaf liste yönünde bu partide bir kural oluşması için verilen mücadelenin hiçbir yerinde olmamışlardır" karşılığını verdi.

Konuşmanın ardından Koç ve Yıldırım kurultay için hazırlanan salonu basın mensuplarına gezdirerek, yapılan çalışmaları anlattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Sözcüsü Koç, Kurultayın Yapılacağı Salonda Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement