CHP Süheyl Batum'u Partiden İhraç Etti - Son Dakika
Güncel

CHP Süheyl Batum'u Partiden İhraç Etti

CHP MYK tarafından disipline sevk edilen Süheyl Batum, savunmasını yaptığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi.

11.12.2014 09:52  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu tarafından disipline sevk edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından partiden ihraç edildi. Batum, ihraç kararına karşı her türlü hukuki yola başvuracağını söyledi.

Habertürk haberine göre, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından yaptığı açıklamada "Bu istifalarla partiyi sarsarak düzene sokacaklarını" söylediği gerekçesiyle CHP MYK tarrafından 'partiyi kamuoyu önünde doğrudan tartışmaya açtığı ve parti bütünlüğünü sarsan tutum içine girdiği' gerekçesiyle 'kesin ihraç istemiyle' disipline sevk edilen Batum hakkında karar verildi.

8 SAAT SAVUNMA YAPTI

Dün toplanan CHP YDK, Batum'un savunmasını aldı. Yaklaşık 8 saat süren toplantıda oy çokluğuyla Batum'un partiden ihraç edilmesi kararı çıktı. Ancak kararın oybirliğine çevrilmesi eğilimi belirince açıklama bugüne bırakıldı.

İHRAÇ KARARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Uğur Bayraktutan başkanlığında toplandı ve Merkez Yönetim Kurulunun 'kesin ihraç istemiyle' YDK'ya sevk ettiği Süheyl Batum'un durumunu değerlendirdi. YDK Sekreteri Selahattin Balta, YDK toplantısından sonra Süheyl Batum'un kesin olarak CHP'den ihraç edildiğini açıkladı.

BATUM, YDK'DA SAVUNMASINI YAPTI

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısına katılarak savunmasını yaptı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) geçtiğimiz haftlarda Batum'u Grup İç Yönetmeliği'nin 78, Tüzüğün 68/E, 70/A hükümleri uyarınca kesin çıkarma cezası istemiyle YDK'ya sevk etmişti. Başkanlığını Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın yaptığı CHP YDK, dün Batum hakkındaki ve gündemindeki diğer dosyaları görüşmek üzere toplandı.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ ÜZERİNDEN PARTİYE MESAJ

Batum da saat 11.00'da başlayan YDK toplantısına katılarak, sevkine ilişkin savunmasını verdi. Partiye gelişinde soruları yanıtlayan Batum, "savunmasında ne söyleyeceği" sorusu üzerine, "Ben düşünce özgürlüğünü falan savunmayacağım, herhalde Cumhuriyeti kuran partide düşüncemizi savunamayacak durumdaysak, kötü bir şeydir" dedi.

Hukuku da savunmayacağını aktaran Batum, "Sadece bu süreci bu şekilde açanların, neden açtıklarını bir kez de oradaki hukukçu arkadaşlarla paylaşacağım" ifadesini kullandı.

"İHRAÇ KARARI ÇIKMAZ"

Batum, "İhraç kararının çıkacağına inanıyor musunuz" sorusunu da "Yok. Bu sürecin buraya neden geldiğini arkadaşlara soracağım. Yoksa 'parti iyi gitmiyor' diyen insanlar ihraç edilecek olsa çok zor olurdu. Hem de CHP'ye yakışmazdı. Bakalım göreceğiz" diye konuştu.

Batum daha sonra savunmasını yapmak üzere YDK toplantısının yapıldığı kata çıktı. Toplantıda 2,5 saat kalan Batum, partiden ayrılışında ise toplantının bir "sohbet havasında" geçtiğini söyledi.

Batum, "Kendileriyle de konuştum, ben daha sonra ayrıntılı açıklama yapacağım" ifadesini kullandı.

CHP Süheyl Batum\'u Partiden İhraç Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP Süheyl Batum'u Partiden İhraç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • uzlett: cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan a dikdatör diyenlere balın hele bi :) aykırı sesleri nasılda ihraç ediyorlar. partisini yönetemeyen adamlara türkiye cumhuriyeti emanet edilirmi ya :) 23 4 Yanıtla
  • Fatih karasu: İsabetli karar mhp ye gecsin hemen fasist... Chp kardeşlik partisidir ayrımcılık yapana partimizde yer yokk 9 18 Yanıtla
  • misafir: chp tam bir alevi partisine dönüştürülüyor, süheyl hoca ya ayıp ettiler, niye hüseyin aygüne bir şey yapamıyorlar 17 4 Yanıtla
  • H.DEVECİ: YOBAZLAR KAN EMİCİLER CHPYİ ELE Mİ GEÇİR NE ? 5 14 Yanıtla
  • aa a a a a: cumhuriyeti kimin ihraç ettiği belli oluyor cumhuriyetçileri ihraç ederek 15 4 Yanıtla
  • osman: Süheyl hocam hiç üzülmesin kurtulmuş bu ychp den. 13 6 Yanıtla
  • can: ülkedende bi ihraç olsaydın sen ve senin kafandakiler. . 8 8 Yanıtla
  • CHP İŞTE DEMİYCEZ: KEMALİN KAZIĞI CHP SÜNNİ TÜRK PARTİSİDİR VE ÖYLE KALACAK 7 7 Yanıtla
  • Osmanlı: Odun Kafalı 5 6 Yanıtla
  • zaza musa bingöl: Çokta tin tin rintin tin . . . 6 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement