CHP Trabzon Kadın Belediye Başkan Adaylarından Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika
Yerel

CHP Trabzon Kadın Belediye Başkan Adaylarından Ortak Basın Toplantısı

CHP Trabzon Kadın Belediye Başkan Adaylarından Ortak Basın Toplantısı

Trabzon Köprübaşı, Sürmene ve Of ilçeleri CHP Kadın Belediye Başkan Adayları ortak basın toplantısı düzenledi.

20.02.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Köprübaşı, Sürmene ve Of ilçeleri CHP Kadın Belediye Başkan Adayları ortak basın toplantısı düzenledi.

Trabzon CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, İl Başkanı Yavuz Karan ile Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya ve partililer yer aldı. Toplantı öncesi konuşma yapan Trabzon CHP İl Başkanı Yavuz Karan, bayan adaylara taşın altına ellerini değil başlarını koydukları için teşekkür etti. Bayan adayların bu seçimlerde ön saflarda olmasına özen gösterdiklerini belirten Karan, siyasetin sadece erkek işi değil kadın işi de olduğunu belirtti.

CHP'li üç kadın belediye başkanı adayı adına açıklama yapan Köprübaşı Belediye Başkan adayı Nevzer Uzun, kadın dayanışması göstererek ortak basın toplantısı düzenlediklerini belirterek, "Bizler üç komşu ilçe kadın belediye başkan adayları, Çağdaş Türk Kadınları olarak siyasette bizde varız. Bu 'Erkek İşi Yerel Siyaseti' değiştirebiliriz diyoruz. Çünkü siyaset kadın, erkek, hepimizin işi. Biz kadınlar, bizim de var olabileceğimiz bir siyaset tarzı yaratabiliriz. Belediye başkanlığını kazanç sağlamak için değil, temel insani ihtiyaçları karşılamak için yapılabileceğini gösterebiliriz" dedi.

"Kadına yapılmış yatırım bütün aileyi yapılmıştır" diyen Uzun sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizde siyasi partilerin büyük bir çoğunluğu kadınları çalıştırır, seçilmeye, sorumluluk vermeye sıra gelince buraya kadar derler, kadınlara yer vermezler. CHP bu yerel seçimlerde bu tabuyu yıkmış, birbirine komşu üç ilçe Sürmene, Köprübaşı ve Of Kadın Belediye Başkan adayları olan bizleri aday göstermiştir. İlimizde yüzde 30 kotasını uygulamıştır. Belediye hizmetleri kadın, erkek hepimizi ilgilendirir, yaşamamızı etkileyen kararlara katılmak, eşitlik ve adaleti sağlamak, sorumluluğu paylaşmak için bu zorlu yolculuğa çıktık. Bu nedenlerden dolayı CHP'li kadın adaylar olarak bu gidişe 'dur' diyecek hemşehrilerimizin ve kadınlarımızın oylarına talibiz." - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Trabzon Kadın Belediye Başkan Adaylarından Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement