Chp, "Tsk Mensuplarına Kumpas" İddialarının Araştırılmasını İstedi - Son Dakika
Politika

Chp, "Tsk Mensuplarına Kumpas" İddialarının Araştırılmasını İstedi

CHP, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının kumpasa uğrayarak, suçsuz yere cezaevlerinde tutulduğu" iddialarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti.

16.04.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının kumpasa uğrayarak, suçsuz yere cezaevlerinde tutulduğu" iddialarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve arkadaşlarının TBMM Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesinde, Balyoz davası iddiaları ile yürütülen davalar sonucunda farklı kademelerdeki askerlerin cezaevlerine konulduğu, terfi şanslarını da kaybettikleri belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışması Yalçın Akdoğan'ın da konuyla ilgili "kumpas" ifadesini kullandığının aktarıldığı önergede,  "İddiaların aydınlanması için, bu kumpası planlayanların, icra edenlerin de adalet önüne getirilmesi gerekmektedir. Durumun aydınlığa kavuşması, bu sıkıntıları yaşayan ve üzerine kirli senaryolarla çamur atılan TSK personelinin en temel hakkıdır" değerlendirmesi yer aldı.

Önergede, TBMM'de kurulacak bir araştırma komisyonunun konunun aydınlanmasında önemli adımlar kaydedebileceği vurgulandı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Chp, 'Tsk Mensuplarına Kumpas' İddialarının Araştırılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement