CHP Tunceli Milletvekili Aygün Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Tunceli Milletvekili Aygün Açıklaması

"Devrimci Karargah, Türkiye'de yargının iflas ettiğini kanıtlayan bir davadır"

01.12.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Devrimci Karargah Davası'nın " Türkiye'de yargının iflas ettiğini kanıtladığını" söyledi.

"Devrimci Karargah" davasından cezaevinde bulunan Fatih Aydın ve Özgür Dinçer'in yakınları ve avukatlarıyla düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 6 yıldır tutuklu olan 5 kişinin iki gün sonra Yargıtay'da davasının görüleceğini belirterek, davanın Türkiye'de yargının iflas ettiğini kanıtlayan dava olduğunu savundu.

Aygün, "Birbirine hiç benzemeyen insanların torbaya atılıp mağdur edildiği ve öç alındığı davadır. Mirzabeyoğlu bırakıldı. Bazı derneklerle Ekim ayında  IŞİD'e destek veren toplantılar yaptılar. IŞİD ile dünyadaki konjonktüre rağmen birlikte çalışan, desteğini açıkça ifade etmekten çekinmeyen kişiler dahi özgürlüklerine kavuştular ama bu kadar teşhir olmuş bir davanın 5 tutuklusu 6 yıldır hala içeride. Bu haksızlık dileriz ki iki gün sonra geç de olsa Yargıtay'da telafi edilir" diye konuştu.

Davanın avukatlığını yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara şube yöneticisi Hüseyin Aslan, davayı anlamak için 10 yıl öncesine dönmek gerektiğini belirterek, "Dava, AKP ile cemaat ortaklığının ve o siyasal konjonktürün ürünüdür. Tıpkı Ergenekon, Balyoz, KCK davaları gibi... O günlerde Türkiye'de demokratik muhalefet yapan insanlara  operasyonlar yapılıyordu, tutuklanıyordu. Dava tamamen hukuksuzluklarla dolu ve siyasi proje ürünüdür. 17-25 Aralık operasyonundan ve ortaklığın bitiminden sonra KCK, Ergenekon ve Balyoz'dan bir çok tahliye oldu. Ne hikmetse, bir tek Devrimci Karargah'tan 6 yıldır tutuklu olan 5 arkadaşımız serbest kalmadı. AYM'den yapılan başvurudan henüz sonuç alınmadı. Hukuksuzlukları Yargıtay'da dile getireceğiz ve  davanın yeniden görülmesini talep edeceğiz" dedi.

Dava kapsamında 87 kişi tutuklandığını, Hanefi Avcı da dahil olmak üzere 5 kişi dışında herkesin tahliye olduğunu belirten yakınları, Özgür Dinçer, Fatih Aydın, Cemal Bozkurt, Okan Duman ve Ulaş Erdoğan'ın da özgürlüğüne kavuşması gerektiğini ifade etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Tunceli Milletvekili Aygün Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement