CHP Tunceli Milletvekili Gen Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Tunceli Milletvekili Gen Açıklaması

CHP Tunceli Milletvekili Gen Açıklaması

"Tayyip Erdoğan, Başbakanlık'tan çekilmeli, çekilmezse seçimler şaibeli olur"

01.07.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görevinden çekilmesi gerektiğini öne sürdü.

Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına "Tayyip Erdoğan'dan çok çektik, hayırlı olsun diyemeyeceğim" diyerek başladı.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nda, başbakanın aday olması durumunda istifa edip etmeyeceğine yönelik bir düzenleme bulunmadığını, ancak istifa etmemenin Anayasa'nın 67 ve 79. maddesine aykırı olduğunu ileri süren Genç, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin dürüst ve eşit şekilde yapılabilmesi için Başbakan Erdoğan'ın seçimden çekildiğini ilan etmesi gerektiğini söyledi.

Genç, Başbakan'ın elinde devasa bir örtülü ödeneğin bulunduğunu, 250 bin polis ve 400 bin civarındaki askerin emrinde olduğunu, Erdoğan'ın karşında hiçbir adayın duramayacağını anlatarak, "YSK'yı göreve davet ediyorum. Aksi takdirde şaibeli olacak seçimin altından kalkamaz. YSK karar almaz ve Erdoğan Başbakanlık'tan çekilmezse karşı adayların yerinde olsam çekilirim. Tayyip Erdoğan çekilmesi lazım. Çekilmezse seçim şaibeli olur" diye konuştu.

Partisinden ikinci bir cumhurbaşkanı adayı çıkarılıp çıkarılmayacağına yönelik bir soruyu yanıtlarken Genç, CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun soyismini "İnsanoğlu" diye telaffuz etti. Genç, gazetecilerin gülümsemesi üzerine soyismi düzeltti ve "Kusura bakmayın" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Tunceli Milletvekili Gen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement