CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi - Son Dakika
Güncel

CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi

CHP ve MHP\'nin Çatı Adayı Önerisi

Ankara'da bazı sivil toplum örgütleri, İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesine karşı çıkan ortak bir bildiri yayımladı.

24.06.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da bazı sivil toplum örgütleri, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesine karşı çıkan ortak bir bildiri yayımladı.

Alba Otel'de yapılan  "Çankaya için ulusal birlik" toplantısının ardından ortak bir bildiriyi okuyan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, "Bizler, bu ülkenin kadınları, gençleri, sanatçıları, emekli askerleri, bilim adamları, işçileri, köylüleri, emekçileri, demokratik kitle örgütleri olarak cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Atatürk'ün Çankayası için ortak mücadele etme kararı aldığımızı, Türk milletine ilan ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi için çatı aday olarak önerilen İhsanoğlu'nun, cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilkelerine yürekten bağlı vatanseverleri temsil etmediğini savunan Arıtman, Türk milletinin siyasal İslam'ın gericiliğine mahkum edilemeyeceğini ileri sürdü. Arıtman, şunları kaydetti:

"Tayyip Erdoğan'ın karşısına kopyalarını çıkarmak, yanlızca AKP zihniyetine teslimiyetin bir ifadesi olabilir ve başarı şansı yoktur. Milletimiz Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ya da benzerlerine mecbur bırakılamaz. Bu adayı belirleyen irade, milletin iradesi değildir. Türk milletine bir emperyal proje dayatılmaktadır. Bu dayatmaya karşı direniş, özünde antiemperyalist bir mücadeledir."

Arıtman, "En az 20 vatansever milletvekilimizi bu tarihi göreve, tarih yapmaya davet ediyoruz" çağrısında bulunuldu.

-Bildiriyi desteleyenler

Bildiride ismi bulunan sivil toplum örgütleri şöyle:

"Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği, TESUD, Petrol-İş Sendikası, Ziraat Mühendisleri Odası, Engelliler Konfederasyonu, Hacıbektaş Eğitim ve Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı, Köy Dernekleri Federasyonu, Bilim ve Ütopya Kooperatifi, TÜMÖD, Abdallar Derneği, Tıp Kurumu, MÜZED, MÜSET, Tüm Yerel-Sen, Çayyolu Platformu, Ulusal Eğitim Derneği, Vardiya Bizde Platformu, Kızılırmak Köy Dernekleri Federasyonu, Milli Merkez, Kültür Sanat-İş Sendikası, Enerji-İş Sendikası, Opera Solistleri Derneği, Kültür Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu Derneği, Mersin Tahtacılar Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Kültür Sanat Emekçileri Derneği, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, Yurseverler Platformu."

Bildiriye, eski Bakan Tayfun İçli ve CHP eski Milletvekili Onur Öymen'in de aralarında bulunduğu bazı yazar ve emekli askerler de destek verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement