CHP, Yeşilhisar'da Miting Yaptı - Son Dakika
Yerel

CHP, Yeşilhisar'da Miting Yaptı

CHP, Yeşilhisar\'da Miting Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Yeşilhisar'da miting düzenledi.

14.03.2014 17:19  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı, Yeşilhisar'da miting düzenledi. Mitingde, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal ve CHP Yeşilhisar Belediye Başkan adayı Mehmet Harmancı halka hitap etti.

Partililer tarafından ilçe girişinde karşılanan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal, esnaf ve pazarı ziyaret etti. Yolda vatandaşlarla da sohbet eden Ayan ve Çilsal daha sonra Yeşilhisar Camii Kebir'de Cuma namazı kıldı. Cuma namazı çıkışından sonra parti otobüsüne gelen Yeşilhisar Belediye Başkanı İhsan Ünal, Yeşilhisarlı olan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan'a bir çini tabak hediye etti.

Yeşilhisar meydanında halka hitap eden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Çilsal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünde, Türkiye'nin durumunun hiç iyi olmadığını, ülkenin bu durumdan kurtulması için herkesin CHP çatısı altında buluşması gerektiğini konuştuklarını belirterek, "Başbakan, sayın Sarıgül İstanbul'dan, sayın Yavaş Ankara'dan, ben de Kayseri'den aday olunca, 'CHP sağdan, soldan aday topluyor' dedi. Evet, mevzubahis vatansa, geresi teferruattır, diyerek bizler hizmet için CHP çatısı altında buluştuk" diye konuştu.

30 Mart'taki seçimlerde kazandıkları takdirde yapacakları projelere de değinen Çilsal, "Yeşilhisar ile Boğazköprü arasında mutlaka bir banliyö hattı yapılmalı. Kayseri'nin bağrını yararak tramvay yapmak yerine, Yeşilhisar ile Boğazköprü arasında bir banliyö hattı neden düşünülmedi? Böyle olsaydı, Develi ve Yahyalı da bu hatta bağlanabilirdi ve insanlar, Kayseri merkeze kolayca geçebilirlerdi. Şu anda Kayseri'deki köylerin 300'ünün suları kirli. Şimdiye kadar neredeydiniz. Sanki CHP iktidarda, MHP iktidarda, başka parti iktidarda da bu beylerin sorunlardan haberi yok. İktidarda olan sizsiniz ve sorunları çözecek olan da sizsiniz. Bunların yaptıkları hiçbir şey yok. Ruisya, dünyanın en büyük büyükbaş hayvan alıcısı, Amerika ise en büyük satıcısı. Yeşilhisar'da hayvancılığı canlandırıp, hayvan başına 1300 dolar kar etmemiz mümkün. Bunu yapmayalım mı?" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, İstanbul'daki Gezi parkı olaylarında yaralanan ve önceki gün ölen Berkin Elvan ve yine İstanbul'daki olaylarda vurularak öldürülen Burak Can olaylarına da değinen Çilsal, "Berkin, hastanede 15 kiloya düşmüş yazık, günah değil mi? Yavru ölmüş, arkasından bir başsağlığı dilemiyorsun. Berkin de bizim evladımız, Burak Can da baştacımız. İkisi de bui vatanın evladı. Bunlara yazık değil mi? Elazığ'da bir polis kardeşimiz şehit oldu. O da bizim canımız. O da bu vatanın evladıydı. Mekanı cennet olsun. Bu duyarsızlığa edep yahu demenin zamanı geldi" dedi.

Çilsal, "Sizin burada yakacağınız bir kıvılcım, bizim için hizmet alevi olacak. Biz sofranıza bir kas çorba koymaya geliyoruz. Bu iktidar size ne verdi? Belki bir kuru soğan verdi. Onun da kabuğu vatandaşa, cücüğü yandaşa" diyerek, 30 Mart'ta herkesi oy vermeye, CHP'ye destek olmaya davet etti.

Mitingde konuşan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, siyaset yapanların Allah rızası için, vatan için, millet için, devlet için siyaset yapması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında, geçen haftalarda Kayseri'de cinnet getiren bir babanın eşini ve 4 evladını öldürdükten sonra intihar etmesi olayına da değinen Kulkuloğlu, "Kim 11. kattan çocuğunu atıp intihar eder? Memleket yanıyor kardeşim. Borcu olmayan var mı aranızda? Bankaya, devlete, kredi kartına borcu olmayan, bankalara sömürülmeyen var mı aranızda?" diye sordu.

Kulkuloğlu, "Bu memleketin yiğit evladı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'dün nerede olursan ol, bugün CHP bayrağı altında, CHP çatısı altında ol' dedi. Tıptı 90 yıl önce hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğumuz gibi, bugün de tam bağımsız, huzurlu, mutlu, müreffeh Türkiye'yi inşa etmek için, CHP çatısı altında birleşelim" dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan da, konuşmasında, "Bizim oylarımızla, tek tek vereceğimiz oylarla tek tek seçeceğimiz memleketimizin güzel insanlarına, güzide adaylarımıza Allah yardım eylesin. Bütün partilerin adaylarını kutluyor, başarılar diliyorum. CHP olarak biz biraz daha iddialıyız. Çünkü bizim emanetimiz kutsal. Bayrağımız, sınırlarımız, ecdadımızın kanı kutsal. Bu vatan kutsal, Kayseri kutsal, Yeşilhisar daha da kutsal" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından meydanda bulunan vatandaşlar, CHP Milletvekili Kulkuloğlu ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP, Yeşilhisar'da Miting Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement