Chpli Karayalçın, Oy Pusulalarının Değiştirildiği İddialarına İlişkin Davayı İzledi - Son Dakika
Güncel

Chpli Karayalçın, Oy Pusulalarının Değiştirildiği İddialarına İlişkin Davayı İzledi

Chpli Karayalçın, Oy Pusulalarının Değiştirildiği İddialarına İlişkin Davayı İzledi

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Kağıthane’de 30 Mart Yerel seçimlerinde oyların değiştirildiği iddiasına ilişkin açılan davayı izledi.

26.02.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Kağıthane'de 30 Mart Yerel seçimlerinde oyların değiştirildiği iddiasına ilişkin açılan davayı izledi. Can Dündar'a açılan soruşturmayı da değerlendiren Karayalçın, "Dündar hakkındaki suçlamanın siyasi olduğunu düşünüyorum" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez görülen, oyların değiştirildiği iddiasıyla ilgili davayı izledi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na partililerle birlikte gelen Karayalçın, duruşmanın ardından basın açıklaması yaptı.

Kağıthane seçimleriyle ilgili onlarca dava açıldığını ve bunlardan birinin de ilk kez Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldüğünü kaydeden Karayalçın, davayla ilgili izlenimlerini aktardı. Karayalçın, "Türkiye siyasi ve seçim tarihi için çok önemli bir davaya katıldık. Türkiye'den hemen hemen her seçimden sonra dile getirilen pusulalar ya da evrak üzerinde sahtecilik yapıldığı şekilde iddiaların en somut olanının davası bugün görüldü. Başka yerlerde de çok sayıda dava görülüyor. Bunların hepsini izliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE İÇİN HAYATİ BİR SEÇİMİN ARİFESİNDEYİZ"

Duruşmada CHP avukatı Zeynel Öztürk tarafından kozmik odayla bağlantı kurulması talebi iletildiğini aktaran Karayalçın, "Kozmik odaya girip çıkanlar var. Bunu tespit etmiş bulunuyoruz. Ama bunun adının, sanının, kimliğinin de açık şekilde ortaya konulmasını istiyoruz. CHP olarak hem kendi oylarımıza sahip çıkacağız, hem de bütün yurttaşlarımızın oylarına sahip çıkılması için yardımcı olacağız. Türkiye için çok hayati bir seçimin arifesindeyiz. Tüm yurttaşlarımız dikkatli olmaya, seçimlere katılmaya, oylarına sahip çıkmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"CAN DÜNDAR'LA İLGİLİ SUÇLAMA SİYASİ"

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın hakkında açılan soruşturmayla ilgili ifadeye çağrılması hakkında düşünceleri sorulan Karayalçın, "Böyle bir suçlama tümüyle siyasi, gerçekle ilgisi yok. Türkiye'deki demokratik sistemin hukuk devletinin gerekleriyle asla bağdaşmamaktadır" yanıtını verdi.

"HAKARET DAVALARI İLE İÇ GÜVENLİK YASASI ARASINDA BAĞLANTI VAR"

Gazetecilerin gözaltına alınması haklarında dava açılması hakkındaki soruya ise, "Aslında onunla ilgili davalarla İç Güvenlik Yasası düzenlemesi arasında çok güçlü bir bağlantı olduğunu görüyorum. Bundan sonra bu çıkarsa demokratik kitle eylemlerinin önünün nasıl kesileceğini bunun hazırlıklarının nasıl yapılmakta olduğunu açık bir şekilde görüyorum. Çok sayıda olayı birbiriyle ilişkilendirdiğimizde Türkiye'de hukuk devleti ve demokrasinin yara aldığı bir dönemin içinde olduğumuzu açık olarak görmekteyiz" diye yanıt verdi.

Karayalçın, açıklamasının ardından bir grup partiliyle birlikte adliyeden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Chpli Karayalçın, Oy Pusulalarının Değiştirildiği İddialarına İlişkin Davayı İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement