Chpli Tekin: Anahtarı Teslim Ettiğiniz İktidar Yöneticileri Evinizi Soydu - Son Dakika
Güncel

Chpli Tekin: Anahtarı Teslim Ettiğiniz İktidar Yöneticileri Evinizi Soydu

Chpli Tekin: Anahtarı Teslim Ettiğiniz İktidar Yöneticileri Evinizi Soydu

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, Dilovası Ardahan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasının açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin kaderini değiştireceğini belirterek, "Anahtarı teslim ettiğiniz iktidar yöneticileri evinizi soydular.

31.05.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, Dilovası Ardahan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasının açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin kaderini değiştireceğini belirterek, "Anahtarı teslim ettiğiniz iktidar yöneticileri evinizi soydular. Evinizin bir daha soyulmasını istemiyorsanız, yapacağınız bir tek şey var. Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermektir" dedi.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde sanayinin çok yoğun olduğunu ve emek ağırlıklı bir ilçe olduğunu belirten Gürsel Tekin, kendisinin de Ardahanlı olduğunu, doğup büyüdüğü bir ilin dernek açılışına katılmaktan mutlu duyduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Haftaya bugün biliyorsunuz Türkiye'nin kaderinin değişeceği gün olacak. Benim özellikle yurttaşlarımdan rica ettiğim, geçmiş dönemlerde çeşitli sebeplerle farklı siyasi partilere oy verenler AKP'ye oy vermiş olan seçmen kardeşlerime buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. İyi niyetle oylarınızı vermiş olabilirsiniz. Bir kez anahtarınızı teslim etmiş olabilirsiniz. Evinizin anahtarını teslim ettiniz. Anahtarı teslim ettiğiniz iktidar yöneticileri evinizi soydular. Evinizin bir daha soyulmasını istemiyorsanız, yapacağınız bir tek şey var. Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermektir."

'YOLSUZLUĞU TARİHE GÖMECEĞİZ

Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verildiğinde, Türkiye'nin sıkışmış uzun süredir çözülememiş, üç temel sorununu en kısa sürede çözeceklerini belirterek,

"Yolsuzlukları tarihe gömeceğiz. Bu ülkede kirli siyaset olmayacak. Hiç kimse yolsuzluğu konuşmayacak. Yoksulluğu tarihe gömmek istiyoruz. En önemlisi yasaksız bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Herkesin kendisini özgürce ifade edebileceği, her gurubun, her siyasal düşüncenin güvencesi olmak istiyoruz. Bu duygularla inanıyorum ki 7 Haziran Pazar günü Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz. Kesinlikle 8 Haziran'da yeni bir Türkiye, yeni bir dünya, aynı zamanda şu andaki Türkiye'nin seçimlerinin sadece bizim seçmen kitlelerimiz değil tüm dünya kaygıyla izliyor. Çok basit olabilir ama çok önemlidir. Elimdeki şu belgeyi göstermek istiyorum. Bu sadece Erzurum'da yaşanmıyor. Malesef Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde orantısız seçimle ilgili çok ciddi sıkıntıların olduğunu, ama bu sıkıntılarla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nun sessiz kalmasını da anlamakta zorluk çekiyorum. Elimdeki bir yargı kararını Emniyet mensuplarına uygulatamadım. Emniyet Müdürü'ne bu yargı kararını okuttuğumda aynen bunu bana şunu söyledi; 'haklısınız'   benim haklılığım değil. Kanunlarımız haklı. 'Bu haklı kararı uygulayacak mısınız' dediğimde aynen şunu söyledi. 'Amirlerimin, bir üstümün talimatları var.' Eğer bir ülkede yargı ayaklar altına alınmış, talimatlarla yönetilir hale gelmişse bu ülkede maalesef demokrasi de olmaz, hukuk da olmaz, özgürlük de olmaz" dedi.

Gürsel Tekin, "Emeklilerle ilgili, köylülerle ilgili, ekonomi ile ilgili hiç bir şey anlatmak istemiyorum. Çünkü bunlar rahatlıkla çözülebilir. CHP'nin çok kolay yapabileceği işlerdir. Ama saymış olduğum iki unsur yoksa, demokrasi yoksa, özgürlük yoksa, hepimizin güvencesi olabilecek hukuk sistemi yoksa mal varlığımızın ya da işimizin gücünüzün olmasını hiçbir anlamı yok" diye konuştu.

'SEÇMENE YALVARIYORUM'

Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortadoğu coğrafyasında özellikle AKP'ye oy veren seçmen kitlelerine yalvarıyorum. Ortadoğu coğrafyasındaki ülkelere bakın. lrak, Mısır şu anda Suriye'de yaşanan olaylarda bütün bu meseleleri bir aileyi kurtarmak için bir ülkeyi feda ettiler. Sakın ha, siz bir aileyi kurtarmak için bir ülkenin geleceğini karartmayın. Gelin 7 Haziran Pazar günü, öyle bir karar verin ki. Türkiye'de yeni bir güneş doğsun."

'TMSF SUÇ İŞLİYOR'

Gürsel Tekin TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasıyla ilgili olarak da, "Bu tam bir eşkiyalık sistemidir. Mesela bakan eveleyip geveliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Hangi hukuki gerekçelerle el koyduğunuzu bilmiyorsunuz. Sadece TMSF değil, Asya Bank değil, aynı zamanda uzun zamandır kamuya ait olan mesela Show TV satılmıştı. Show TV'yi bir iş adamı satın aldı. Niye el koydunuz kardeşim? Yargı kararı olmasına rağmen malesef televizyonu rehin almışlar. Yine devletin çeşitli kurumlarına el konulmuş, şu anda çiftlik gibi kullanılıyor. TMSF suç işliyor. TMSF'deki yöneticilerin tamamı kesinlikle yargılanacaktır. Çok ağır bedeller ödeyeceklerdir. Altını çizerek söylüyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin daha sonra açışılış törenine katılan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Dilovası Kaymakamı Hulisi Şahin ve Dilovası Ardahan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türkcan Şirin ile birlikte dernek binasının açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Chpli Tekin: Anahtarı Teslim Ettiğiniz İktidar Yöneticileri Evinizi Soydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.


Advertisement