Chromecast'e Dev Rakip Microsoft'da Geliyor! - Son Dakika
Teknoloji

Chromecast'e Dev Rakip Microsoft'da Geliyor!

Chromecast\'e Dev Rakip Microsoft\'da Geliyor!

Patent sızıntılarından aşine olduğumuz FFC yeni bir cihazı daha ortaya çıkardı!

25.08.2014 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Patent sızıntılarından aşine olduğumuz FFC yeni bir cihazı daha ortaya çıkardı! Microsoft, Google'ın Chromecast'ına rakip çıkarıyor!

Geçtiğimiz yıl Google tarafından duyurusu gerçekleştirilen ve hemen ardından da satışa sunulan Chromecast, HDMI bağlantısına sahip televizyonları akıllı hale getirmek veya Smart TV'lere video keyfi sunmak için geliştirilmişti. Android işletim sistemine sahip minik cihaz, artık pazarın tek ismi olmayacak.

Yeni nesil cihazların sızıntıları arasında sıkça kendinden bahsettiren FFC'nin veri tabanında şimdi de Microsoft'a ait bilgilere rastlanıldı. Microsoft'un üstünde çalıştığı bilinen yeni cihaz, Chromecast'ın tüm işlevlerine sahip mini bir TV Box olabilir.

Üstünde Wi-Fi, HDMI ve USB bağlantı portlarının bulunduğu mini cihaz, Fi Alliance adlı bir web sitesinin iddiasına göre, Windows Phone işletim sistemli tüm akıllı telefon/tabletlerle uyumluluk sağlayan Chromecast benzeri bir teknolojiye sahip olacak.

Miracast adının verildiği cihazda, WP'li akıllı cihazların ekran görüntüleri kablosuz olarak televizyon veya monitörlerle paylaşılabilecek ve Windows'un Windows 9'da son vereceği Metro(RT) arayüzüne sahip olacak. Söz konusu FFC sızıntılı cihazın fiyatı ve çıkış tarihi hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

The post Chromecast'e Dev Rakip Microsoft'da Geliyor! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Chromecast'e Dev Rakip Microsoft'da Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement