Cıbıltepe'de Kayak Sezonu Açılışı - Son Dakika
Yerel

Cıbıltepe'de Kayak Sezonu Açılışı

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi sezonu açtı.

07.12.2014 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi sezonu açtı.

Son bir haftada içinde aralıklarla yağan karın ardından 2634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2. etap pistlerde kar kalınlığı 27 santimetreye ulaştı.

Sarıçam ormanları arasındaki uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Cıbıltepe'de, kayak sezonunun açılmasıyla vatandaşlar, kayak, snowboard ve kızaklarla kaymanın keyfini yaşadı.

Pistler bölgesi ve mekanik tesislerden sorumlu Kar-Sar-Tur A.Ş Genel Müdürü Sacit Özbey, yaptığı açıklamada, 2014-2015 kayak sezonunu açtıklarını belirterek, yeni sezonun vatandaşlara ve kayakseverlere hayırlı olmasını diledi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yaz döneminde pistler bölgesinde ve mekanik tesislerde önemli çalışmalar yapıldığını belirten Özbey, merkezde yeni bir telesiyejin hizmete girdiğini ve bir pistin ışıklandırıldığını söyledi.

Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve belediyenin katkıları, özel sektörün yatırımları ve halkın desteğiyle ortaya güzel eserler çıktığını ifade eden Özbey, şöyle konuştu:

"Çok önemli projeleri hayata geçirdik. Yeni bir telesiyej, ve 1. etap pistin ışıklandırması tamamlandı. Kızak pistinde ise çalışmalar sürüyor. Şu anda halen kar yağışı bekliyoruz. Alt zemin oluştu, 15 santimetre kar yağdığı zaman ilkbahara kadar kar yağmasa da tesisimiz hizmet verebilecek konuma ulaşacak. Bu sene kayak merkezimize yoğun talep var. Otellerimiz sürekli rezervasyon alıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren yerli ve yabancı turistlerimizi Sarıkamış'a bekliyoruz. İnşallah bol, bereketli, kazasız güzel bir sezon yaşayacağız."

Merkezde, toplam uzunluğu 25 kilometreyi bulan 8 slalom ve bir snowboard pisti ile saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej hizmet veriyor. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cıbıltepe'de Kayak Sezonu Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement